Dragan Primorac dobiva visoko priznanje za doprinos u forenzičkoj znanosti

Autor: M.S.

Sveučilište u New Havenu, koje ima jedan od najboljih forenzičkih programa u SAD-u, uručit će Primorcu Nagradu za međunarodnu izvrsnost za iznimna postignuća u području forenzičke znanosti.

Nakon držanja pozicije ministra prosvjete i neuspjele kampanje za predsjednika države, Dragan Primorac će krajem mjeseca biti priznat kao izvrstan, i to međunarodno. Sveučilište u New Havenu, koje ima jedan od najboljih forenzičkih programa u SAD-u, uručit će mu Nagradu za međunarodnu izvrsnost za iznimna postignuća u području forenzičkih znanosti.

Nagradu će Primorac dobiti na 19. godišnjem Markle simpoziju koji se održava od 27. do 29. rujna u Ledyardu, priopćila je Jacqueline Koral, potpredsjednica odjela razvoja na Sveučilištu u New Havenu.

To sveučilište već 40 godina razvija nastavne programe u suradnji s Yaleom, a njihov se forenzički program smatra najboljim u SAD-u, uz programe Sveučilišta PENN State i George Washington. Također, ako niste znali, Dragan Primorac je profesor forenzičkih znanosti, te prednjači na tom području u Hrvatskoj.

Kod nas je ujedno i jedan od utemeljitelja DNK analize u sudskoj medicini. Primorac je i profesor na PENN Stateu, Medicinskom fakultetu u Splitu i Osijeku, te studijskom Centru za forenzičke znanosti na splitskom Sveučilištu.

Autor:M.S.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.