VELIKA BORBA PROGRAMERA ZA 150.000 DOLARA U 24 SATA

Autor: Dnevno.hr

imovi su imali samo 24 sata na raspolaganju kako bi Isprogramirali aplikaciju po želji te kako bi svojom inovativnošću zadivili stručni žiri u borbi za 150.000 dolara

U Splitu je jučer ujutro započeo i jutros završio Shift Hackathon, 24-satno natjecanje talentiranih programera, koji programiraju aplikaciju po želji u borbi za svoje svjetlo pod reflektorima, i naravno, velike nagrade koje očekuju pobjedničke timove.

Događaj su u Microsoft Innovation Centru u Splitu službeno otvorili Ivan Burazin, glavni organizator Codeanywhere Shift konferencije i direktor tvrtke Codeanywhere, te Domagoj Krisković iz Codeanywhere-a.

Natjecanje je trajalo 24 sata bez prestanka, a nakon što se natjecatelji odmore, prezentiraju u 3 minute svoje aplikacije stučnom žiriju. 8 najboljih timova će tako biti odabrano za finale te će u sklopu programa Shift konferencije (2. i 3. lipnja) prezentirati svoju aplikaciju svim posjetiteljima i žiriju na glavnoj pozornici u HNK te se natjecati za primamljive nagrade ispred investitora i investicijskih fondova.

Timovi su neumorno programirali u Microsoft Innovation Centru u Splitu do samog isteka vremena, a na kraju smo pitali članove tima iz splitskog DUMP-a (Udruga mladih programera) kakvi su im dojmovi te su izjavili kako su oduševljeni odličnom organizacijom. „Bilo nam je super, nama je bilo najbitnije da je internet funkcionirao, da smo imali dovoljno hrane i pića i sve što smo trebali nam je osigurano, a dalje ćemo vidjeti“ – rekli su DUMP-ovci.

Nagradni fond iznosi preko 150.000 dolara, a uključuje nagrade Shifta koje prvoplasiranom timu donosi 3.000 dolara, drugoplasiranom 2.000 dolara te trećeplasiranom timu 1.000 dolara u gotovini. Intercom će također odabrati najbolji tim koji će dobiti 2.000 dolara u gotovini, dok Autodesk nagrađuje s 1.000 dolara gotovine. IBM-ov nagradni fond se sastoji od nagrade prvoplasiranom timu u vrijednosti 120.000 dolara hosting credita, te drugoplasiranom i trećeplasiranom timu svakome po 12.000 dolara hosting credita! Digital Ocean nagrađuje prvoplasirani tim s 1.000 dolara, drugo mjesto s 300 dolara te treće sa 100 dolara.

Osim predstavljanja svježe izrađenih aplikacija mladih programera, sutra slijedi službeno otvaranje 5. Codeanywhere Shift konferencije, a manje od 150 ulaznica je ostalo u prodaji!

Shift je ove godine okupio elitne svjetske developere koji u svojstvu predavača i mentora dolaze u Split na konferenciju, a oni su ujedno osnivači kompanija kao što su Amazon, Shazaam, Uber, Ericsson, Docker, Trello, GitLab, Intercom, Cloud66, Localytics, AutoDesk, Squarespace, Toptal i mnogi drugi!




Podsjetimo, Codeanywhere Shift konferencija djeluje već petu godinu za redom. Ove godine generalni sponzor Codeanywhere Shift konferencije je Five, partner u organizaciji Splitsko – dalmatinska županija.

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.