UPOZORENJE: Ne koristite novu aplikaciju Googlea!

Autor: Dnevno.hr

Radi se o aplikaciji za komuniciranje, a aplikacija se ne veže za vaš Google račun, već za vaš privatni telefonski broj.

Edward Joseph Snowden oglasio se jučer povodom lansiranja nove Googleove aplikacije Allo te upozorio korisnike i javnost što bi im se moglo dogoditi ukoliko se odluče instalirati ju na svoje pametne telefone.

Radi se o aplikaciji za komuniciranje, a aplikacija se ne veže za vaš Google račun, već za vaš privatni telefonski broj. Aplikacija je dostupna od jučer, a Snowden upozorava kako bi ju se trebalo izbjegavati, piše RT.

‘Što je Allo? Googleova aplikacija koja će snimiti svaku poruku koju pošaljete te će biti dostupna policiji ako oni to zatraže’, napisao je Snowden na Twitteru.

Dakle, Allo je osmišljen kako bi zamijenio WhatsApp jer osigurava mnogo brže razgovore s mogućnošću ‘pametnih odgovora’, za koje je potreban samo jedan dodir, za razliku od WhatsAppa, u kojem takve opcije još ne postoje.

Tako se aplikacija Allo ubrzava i usavršava što ju dulje koristite te pamti podatke o vama i vaše najčeše odgovore na poruke pa ih tako i predviđa.

No, ono što nije previše istaknuto je to da će Google sve te vaše pametne razgovore pohraniti na neodređeno vrijeme pa tako Snowden poručuje da se pripazite jer će vam privatnost ukoliko se Allom budete koristili biti ugrožena.

Autor: Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.