Toshiba priprema 3D televizore za koje neće trebati naočale

Autor: dnevno.hr

Toshibini novi televizori bit će prvi u svijetu koji omogućuju prikaz u 3-D tehnici bez posebnih naočala, a uz pomoć emitiranja slika iz različitih kutova.

Japanski proizvođač elektronike Toshiba potvrdio je da razvija tehnologiju za 3-D televizijske prijemnike za koje neće trebati posebne naočale. Glasnogovornica tvrtke Yuko Sugahara potvrdila je da Toshiba razvija takvu tehnologiju, ali nije komentirala izvještaj u listu Yomiuri da tvrtka nove televizijske prijemnike planira lansirati na tržišta prije kraja godine.

Toshibini novi televizori bit će prvi u svijetu koji omogućuju prikaz u 3-D tehnici bez posebnih naočala, a to će omogućiti nova tehnologija koja uključuje emitiranje slika iz različitih kutova kako bi se stvorila iluzija dimenzije i dubine, i to bez neugodnog zamaranja očiju.

Elektroničke tvrtke ulažu u 3-D tehnologije za televizore zbog sve većeg interesa kupaca koji su iskusili doživljaj filmova u 3-D tehnici, poput mega-hita ‘Avatar’.

– Mnogi ne žele predugo imati posebne naočale dok gledaju TV, ponajprije oni koji ih moraju staviti uz redovne naočale koje nose – rekla je glasnogovornica Toshibe.

Neki uređaji poput mobilnih Nintendo igraćih konzola već nude mogućnost 3-D slika bez posebnih naočala, no tehnološke prepreke za proizvodnju televizora koji se gleda s daleko veće udaljenosti još nisu uklonjene.




Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.