Photo scan

Postoji aplikacija s kojom možete stare fotografije prebaciti u digitalni oblik

Autor: Dnevno.hr

PhotoScan je nova Googleova aplikacija za iPhone i Android uređaje koja je napravljena kako bi digitalizirala stare fotografije

Divne stare fotografije s analognih fotoaparata imaju jednu dubinu koju današnje digitalne nikada neće imati, no, postoji problem s očuvanjem od propadanja. PhotoScan je nova Googleova aplikacija za iPhone i Android uređaje koja je napravljena kako bi digitalizirala stare fotografije.

Nakon što otvorite aplikaciju, pojavit će se opcija fotografiranja, kadar namjestite tako da uhvatite cijelu analognu fotografiju ili samo željeni dio te kliknete na ikonu za fotografiranje pri čemu će se pojaviti četiri točke na ekranu – a taj finalni korak uklanja mogući odraz blica ili svjetla na fotografiji.

Rezultat je replika u visokoj rezoluciji koju možete zauvijek čuvati (naravno, ako imate backup svog pametnog mobitela).

Autor: Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.