en.wikipedia.org

Najpoznatiji svjetski zviždač osmislio futrolu za mobitel PROTIV PRISLUŠKIVANJA!

Autor: A.P.

Snowden je surađujući s hakerom Andrewom Huangom osmislio je futrolu za mobitel koja može otkriti kada je neka od antena mobilnog uređaja u upotrebi. Svoj izum ovaj dvojac je predstavio putem videolinka stručnjacima s MIT-a.

Američki zviždač i bivši zaposlenik CIA-e i Nacionalne službe sigurnosti SAD-a (National Security Agency), te privatnih kompanija na poslovima unutar sustava NSA Edward Snowden javnosti je predočio javnosti tajne dokumente koji su pokazali postojanje velikog broja tajnih projekata nadziranja.

A predstavio je i koncept uređaja koji bi građane od prisluškivanja donekle mogao i zaštititi.

Snowden je surađujući s hakerom Andrewom Huangom osmislio je futrolu za mobitel koja može otkriti kada je neka od antena mobilnog uređaja u upotrebi. Svoj izum ovaj dvojac je predstavio putem videolinka stručnjacima s MIT-a, piše The Guardian.

Ovakva futrola bi bila više nego korisna ako se prisjetimo nedavnog priznanja osnivača Facebooka Marka Zuckerberga. Naime, kako bi nam servirali oglase o ”stvarima koje nas zanimaju” velike društvene mreže ne libe se niti prisluškivanja naših razgovora…

Autor:A.P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.