PxHere

LJUDI, OPREZ! Ako vam na WhatsApp dođe OVA poruka, mobitel vam napada zlonamjeran virus!

Autor: dnevno.hr

Na ekranima mnogih korisnika WhatsApp-a, popularne aplikacije za dopisivanje, danas bi se mogla pojaviti čudna poruka

Ovih dana korisnicima popularne aplikacije za dopisivanje – Whatsapp mobiteli su u opasnosti. Naime, hara čudna poruka kojom, ako kliknete na nju, dozvoljavate virusu pristup na svoj uređaj. Prvi dio poruke tvrdi da će izaći videozapis koji se zove Martinelli i da će vam hakirati mobitel ako ga otvorite te ga nećete moći popraviti.  Trenutno nije pronađena takva stvar kao što je “Martinellijev videozapis”, drugi dio je onaj koji u sebi ima istine, piše Večernji list.

O čemu je riječ?

Nakon te toga, dolazi i zamolba da ažurirate svoju verziju WhatsApp-a u verziju nazvanu – “WhatsApp Gold”. Navodno “WhatsApp Gold” nudi najnovije značajke poput mogućnosti snimanja videochata, slanja 100 fotografija istovremeno i brisanja poruka nakon što ih pošaljete.

Imajte na umu kako je samo jedna verzija WhatsApp-a, a to je upravo ona koju svi koristimo.  Link koji će voditi na stranicu za ažuriranje zapravo je pun zlonamjernih virusa koji bi vam mogli u potpunosti uništiti mobitel.  Iako korisnici još od 2016. godine prijavljuju probleme s porukama vezanim za posebno, ograničeno izdanje “WhatsApp Golda”, opreza nikad dosta.

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.