Screenshot

Popularni YouTube kanal objavio prekrasnu snimku Korčule u 4K rezoluciji

Autor: dnevno.hr

Youtube kanal “Cities in 4k” objavio je video našega grada Korčule.

4K ili Ultra HD rezolucija obuhvaća 3840 x 2160 piksela, što je čak 4 puta veća rezolucija od Full HD-a koji ima 1920 x 1080 piksela. To znači da na 4K televizoru možete vidjeti više detalja i sliku oštriju nego ikad prije.

4K televizori donose i bolje osvježavanje slike, i to do 60 kadrova po sekundi – duplo više od trenutnog standarda. Bolje osvježavanje slike znači da video bolje “teče”. Snimka je sada glatka, bez trzaja u brzim scenama. Posebno će doći do izražaja kod akcijskih filmova ili kod gledanja sporta – neće vam promaći ni najmanji detalji.

Osim svega toga, 4K televizori imaju puno ljepšu sliku. To je zato što podržavaju 10-bitnu i 12-bitnu boju, za razliku od 8-bitne koja je trenutno dostupna na televizorima.

Pogledajte kako izgleda Korčula u 4K tehnologiji:




Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.