Pokemon GO

OVA IGRICA JE ZALUDILA CIJELI SVIJET – ALARMIRALA SE I POLICIJA: Moraš skupit sve.. POKEMON!

Autor: A.P.

Unatoč upozorenjima Nintenda da se poštuju “pravila stvarnog svijeta”, pravo opasnost igre su - igrači. Naime, kako bi ulovili svog Pokemona razni igrači istrčavaju na cestu, ulijeću u trgovine…

Pokemon Go je igra u proširenoj stvarnosti koju je tvrtka Niantic stvorila za iOS i Android uređaje. A ovaj igrica je preko noći zaludila cijeli svijet do te mjere da na njenu opasnost upozoravaju i – hitna pomoć i policija.

Sve što trebate napraviti jest skinuti aplikaciju na vaš uređaj i imati uključen GPS. Naime, tako na vašem uređaju Pokemon Go stvara mapu u igrici koja se temelji na lokaciji u stvarnom svijetu. Jednom kad se Pokémon pojavi, korisnik tapka po ekranu kako bi ga uhvatio te se pojavi njegovo ili njezino stvarno okruženje stvarajući iluziju da je Pokémon, na primjer, u vašem stanu ili kafiću iza ugla.

A kako biste vidjeli Pokemone u stvarnom svijetu, to vam omogućuje kamera na pametnom telefonu. Doduše, ako i nemate uključenu kameru, vidjet ćete ova imaginarna bića.

pokemon-1024x607

Ova igrica je zaludjela i Hrvate, a o čemu svjedoče i razne Facebook stranice za Pokemon Go u Hrvatskoj i raznim gradovima.

Unatoč upozorenjima Nintenda da se poštuju “pravila stvarnog svijeta”, pravo opasnost igre su – igrači. Naime, kako bi ulovili svog Pokemona razni igrači istrčavaju na cestu, ulijeću u trgovine…




Jedna je 19-godišnjakinja iz Wyominga zbog potrage za Pokemonima naišla na tijelo muškarca koje je plutalo u rijeci. U Missouriju su, kako u igrici postoji mogućnost privlačenja više drugih igrača, lopovi iskoristili tu činjenicu i namamili žrtve na izolirana mjesta kako bi ih lakše opljačkali.

Stoga, uključite zdrav razum dok igrate igricu. Budite oprezni.




Autor:A.P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.