Twitter: Australian Open

RASIZAM ILI SAMO ISKRENOST? ‘Nikad nisam mislila da ću se udati za bijelca, rase su tako različite’

Autor: R.M.

Iako SAD zbog političke korektnosti ne poznaje pojam afroameričkog rasizma, poznata tenisačica još je jednom otvorila javnu raspravu.

Nakon filma ‘Black Panther’ koji je izazvao podijeljene reakcije, jedna od ponajboljih tenisačica u povijesti Serena Williams još je jednom pokrenula reakcije. Nakon tenisačke pauze i poroda kćerke Alexis Olympije posvetila se obitelji sa suprugom i vlasnikom servisa ‘Reddit’ Alexisom Ohanianom, još jednim u nizu Armenaca koji drmaju SAD-om bok uz bok Kardashianima i Bilzerianima.

No jedna njezina izjava uzburkala je našpananu javnost koja često samo čeka motiv da se uznemiri i uvrijedi. “Nikad nisam mislila da ću se udati za bijelca – ljubav doista nema granica i ne poznaje boje” rekla je Serena i dodala da ‘između crnca i bijelca postoje mnoge razlike no one ih nisu spriječile’. Zamislite da je recimo Alexis izjavio nešto slično u vezi nje? Vjerojatno bi cijeli pokret ‘Black Lives Matter’ imao za vratom. “Ja sam crna, on je bijel. Mi smo suprotnosti koje se nadopunjavaju.” Kritičari navode kako je ovo samo još jedan dokaz dubokog licemjerja koje stoji iza političke korektnosti.

Autor:R.M.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.