pixabay

(VIDEO) ZABAVITE SE I UŠTEDITE NOVAC: Sami napravite adventski vijenac

Autor: dnevno.hr

 Dva osnovna simbola adventskoga vijenca su krug i svijeće, drugim riječima, vječnost i svjetlo. Svjetlo svijeća označava dolazeće svjetlo Isusa.

Na stolove se u došašću, izrađuje i stavlja na stol adventski vijenac koji je simbol iščekivanja Božića. A ako ne želite trošiti novac na njega,  izradite ga sami. Prsten kupite za nekoliko kuna, a on može biti od stiropora, ili od slame. Uz to su vam potrebne i četiri svijeće. Kako ćete ukrasiti svoj adventski vijenac ovisi apsolutno od vama. Božićne kuglice, ukrasna tkanina,… Sve može koristiti, a mogu vam poslužiti i dodaci iz prirode, poput češera ili zanimljivog granja.

Tradicija adventskih vijenaca u kršćanstvu potječe iz 19. stoljeća, a prvi je vijenac imao četiri velike bijele svijeće i 19 malih crvenih svjećica. S vremenom su ostale četiri svijeće te običaj da se vijenac ukrašava zimzelenim grančicama. Dva osnovna simbola adventskoga vijenca su krug i svijeće, drugim riječima, vječnost i svjetlo. Svjetlo svijeća označava dolazeće svjetlo Isusa.

Pogledate li fotografiju koju donosimo s Pinteresta, vidjet ćete jednostavno i efektno riješenje adventskog vijenca. Četiri staklenke, malo vrpce, svijeće i sol.

adventski-vijenac-1

U ovim video uratcima možete dobiti inspiraciju za svoj adventski vijenac.




Ukoliko ste bez ideja, utoliko pogledajte ovaj video s 40 originalnih ideja za dizajn adventskog vijenca:




Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.