Wikimedia

SMRZAVANJE MLIJEKA: Kako to učiniti na zdrav način?

Autor: Dnevno.hr

Osnovna namirnica koju svako kućanstvo treba je mlijeko, a ono je vezano uz niz nedoumica poput kako mlijeko zapravo miriše i miriše li ikada dobro. Međutim, dilema koja dominira je gotovo uvijek možemo li smrznuti mlijeko i konzumirati ga kasnije?

Ponekad se dogodi da idemo na vikend i pretjeramo s kupovinom mlijeka pa bi idealno bilo smrznuti ga i ponijeti ga natrag doma. No, možemo li to učiniti na siguran način?

Sudeći po zaključcima Dairy Council of Northern Ireland (DCNI)- moguće je, ali potrebe su određene mjere opreza, prenosi rtl.hr. 

Najvažnije je zapamtiti da se mlijeko može smrznuti samo ako je još uvijek unutar svog roka trajanja. Ako ste već otvorili mlijeko i prošlo je nekoliko dana- odustanite od smrzavanja.

Mlijeko se ne smije zamrzavati u bocama jer se mlijeko širi i boca može puknuti.

A mlijeko, kada je smrznuto, promijeni boju u žuto pa se nemojte prestrašiti i baciti cijelu bocu. Isto tako, punomasno mlijeko se neće dobro smrznuti jer ima veći udio masti, a masti zahtijevaju nižu temperaturu nego što frizeri tipično mogu dostići.

 




Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.