ODLIČAN PRIRODAN NAČIN ZA ZAŠTITU U VRTU! Mlijeko kao zaštita, ali i gnojivo za biljke

Autor: I.G.

Prilikom tretiranja biljaka na površini se stvara tanki film koji štiti biljke od prodiranja patogena. Preventivnim tretiranjem mlijeko štiti biljke od gljivica i virusa.

Mlijeko se osim u ishrani može koristiti i u vrtu kao sredstvo za zaštitu i gnojenje poljoprivrednih kultura. Hranjive materije u mlijeku su savršeno izbalansirane i omogućavaju biljkama optimalan rasti poboljšavaju imunitet. Mlijeko sadrži: kalij, kalcij, sumpor, fosfor, magnezij, bakar, mangan, željezo i druge elemente.

Mlijeko se u vrtu može koristiti za različite namjene:

 – sredstvo za zaštitu od patogena,
– sredstvo za zaštitu od štetočina,
– gnojivo
Prilikom tretiranja biljaka na površini se stvara tanki film koji štiti biljke od prodiranja patogena. Preventivnim tretiranjem mlijeko štiti biljke od gljivica i virusa. Biljke koje su tretirane mlijekom imaju poboljšan imunitet, a mlijeko povoljno utječe i na usvajanje i iskorištavanje hrane iz zemljišta.

Pripravak od mlijeka za zaštitu
Mlijeko pomiješajte s vodom u omjeru 1:10.  U čistom obliku mlijeko se ne bi trebalo koristiti.

 

Autor:I.G.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.