NIKAD NE ODMRZAVAJTE PILEĆE MESO NA OVAJ NAČIN! Opasno posebno ljeti

Autor: I.G.

Jednom odmrznuto meso ne smijete ponovno zamrzavati. Stoga, preporuča se da dozirate, odnosno da odredite točne porcije u svakom pakiranju koje zamrzavate.

Najispravniji način odmrzavanja pilećeg mesa je u frižideru. Iz zamrzivača se izvadi dan ranije i prebaci u frižider. No, tko za to ima vremena? Uglavnom meso iz zamrzivača vadimo u posljednji trenutak i pokušavamo ga otopiti najbrže moguće. Stavljamo u toplu vodu, u hladnu vodu ili u mikrovalnu pećnicu.

Stručnjaci upozoravaju kako je najgori mogući način odmrzavanja mesa stavljanje istog u vruću vodu. Umjesto tog preporučuju odmrzavanje u mikorvalnoj pećnici. Vruća voda nije preporučljiva jer na taj način meso gubi na kvaliteti. Na taj način izlažete se riziku zaraze štetnim bakterijama koje se pojavljuju na većim temperaturama. Ovo je posebno opasno u ljetnim mjesecima.

Ako pak odmrzavate meso u hladnoj vodi, vodu je potrebno mijenjati svakih 30 minuta.

Preporuke kod zamrzavanja

Jednom odmrznuto meso ne smijete ponovno zamrzavati. Stoga, preporuča se da dozirate, odnosno da odredite točne porcije u svakom pakiranju koje zamrzavate.

Imajte na umu da zamrznuto meso isto ima svoj rok trajanja. Maksimalno preporučljivo je da cijelo sirovo pile na 18ºC držite u zamrzivaču do godine dana. Iznutrice na primjer možete čuvati samo tri do četiri mjeseca. Već kuhanu hranu koju ste zamrznuli isto čuvajte u zamrzivaču do tri mjeseca.




Autor:I.G.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.