Naturalcuresandhomeremedies.com

MUKAMA JE KRAJ! Neka vaša kuća BLISTA POPUT DIJAMANTA uz ovih 10 jednostavnih savjeta!

Autor: A. Pranjić

Donosimo vam nekoliko jednostavnih trikova koji će vam pomoći tijekom čišćenja kuće:

Kada je u pitanju čišćenje jednostavno smo uvijek u potrazi za što brži, bolji i jednostavnijim načinom. Nema osobe koja ne želi u što kraćem roku na brz i jeftin način uglancati svoj dom. Donosimo vam nekoliko jednostavnih trikova koji će vam pomoći tijekom čišćenja kuće:

Jezgra toaletnog papira može se koristiti za čišćenje tvrdo dostupnih mjesta

Stavite krug u obliku cilindra u plastičnoj kraju svog usisavača i pritisnite onoliko koliko je potrebno da se stane tvrdo u- dostupnim mjestima i očistiti ih.

Kućno sredstvo za čišćenje žbuke

Uzmite šalicu izbjeljivača i 3,7 litara vode. Ova dva sastojka pomiješana zajedno pomoći će vam da brzo i jednostavno uklonite mrlje i nečistoće iz pločice.

Uz pomoć leda riješite se rupa u tepihu

Ako često mijenjate položaj namještaja rupe u tepihu vas vjerojatno iritiraju. No, jeste li znali kao te rupe možete ukloniti sa samo malo leda?  Stavite kockice leda na rupe u tepihu, a nakon što se kockice leda otope u potpunosti, očistite mjesto s usisavačem.




Očistite rupe u drvenom setu noževa

Vjerojatno nikada niste čistili male rupe, ali to može biti vrlo jednostavna – koristite samo sušilo za kosu i sve mrvice i prašina će nestati.

Kako očistiti perilicu




Uključite perilicu posuđa nakon što ste šalicu punu octa postavili na gornjoj polici. Ovako ćete se riješiti nakupljenih ostataka hrane.

Kako pronaći male izgubljene stvari

Ako ste izgubili mali vijak, ne morate se saginjati i tražiti. Na usisavač stavite čarapu ili hulahopke i zavežite ih gumicom. Uključite usisavač i vijak je ovdje.

Kako se riješiti neugodnog mirisa od kućnih ljubimaca?

Ako imate mačku koja zna povremeno mokriti kod kuće, vjerojatno imate poteškoća pri oslobađanju od neugodnog mirisa urina. No, toga se možete riješiti na sasvim jednostavan način. Pomiješajte žlicu octa i šalicu vode i stavite na tepih. A ako se nezgoda dogodila na pločicama pomiješajte žlicu sode bikarbone i vode koju ćete postaviti na to područje.

Kako očistiti aparat za kavu?

Bez obzira na vrstu kave ako su se naslage nakupile onda neće funkcionirati ispravno. Tada je najbolje dio gdje ide voda ispuniti sa šalicom octa i vode i uključiti aparat. Ponovite postupak s vodom još dva puta, a vaš aparat za kavu će biti kao nov.

Nemojte pohranjivati ​​izbjeljivač u staklene posude

Izbjeljivač rastapa staklo. Najbolje ga je držati u u izvornom pakiranju u kojem je kupljen.

Kako očistiti lampe?

Sve što morate učiniti je ukloniti žarulje i staviti ih u perilicu.

Izvor: Natural cures and home remedies

Autor:A. Pranjić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.