Kako preurediti turistički apartman u nekoliko koraka

Autor: dnevno.hr

U ovakvom prostoru dobro izgledaju mozaici - bilo da je riječ o gornjoj plohi stolića za kavu, pločica u kuhinji i kupaonici ili pak vaza u dnevnoj sobi.

U većim apartmanima, kao i u svim ostalim stambenim prostorima, izbor boja je veći nego kod manjih prostorija. Ipak, kao jednu od mogućnosti, a posebno za apartmane koje nećete koristiti samo tijekom ljetnih mjeseci, predlažemo opciju kojom ćete toplinu i sunce Mediterana unijeti u vaš životni prostor. Ova tema neka se provlači kroza sve prostorije apartmana. Izvor: nekretnine.hr

Kao osnovni kolorit savjetujemo sve nijanse žute i terakote, u kombinaciji s crnom, tamnijom smeđom, tamnijom ili maslinastozelenom i tirkiznom. Idealno, namještaj je od punog ili laganijeg prirodnog ili obojenog drva (idealno rustikalnih linija, grublje izrade), a posebno je poželjno da bude u kombinaciji s namještajem od kovanog željeza (stolić za kavu, kreveti, garniture u blagovaonici). Namještaj od kovanog željeza ne mora nužno biti jednostavnih linija.

Osim namještaja, poželjni su i željezni dekorativni elementi (rasvjetna tijela, okviri ogledala…). U ovakvom prostoru dobro izgledaju mozaici – bilo da je riječ o gornjoj plohi stolića za kavu, pločica u kuhinji i kupaonici ili pak vaza u dnevnoj sobi. Uz mozaik svakako preporučujemo upotrebu dekorativnih pločica kakve nalazimo u izvornom španjolskom rustikalnom dekoru (motivi su najčešće floralnog ili geometrijskog uzorka), koji naročito efektno izgledaju u kombinaciji s pločicama od terakote (na podovima ili zidovima).

Na podovima je najzahvalniji kamen ili pak pločice, u boji terakote. Alternativno, lijepo će izgledati i grublje, šire drvene daske u, primjerice, boji čokolade. U ovako uređenim, toplim stanovima lijepo će izgledati pamučni tepisi etnouzoraka. Idealni su tepisi debljih vodoravnih pruga u raznim bojama koji se mogu postaviti i iznad sofe u dnevnom boravku, umjesto slike.

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.