Držite jaja u vratima hladnjaka? Evo zašto to NIJE DOBRO!

Autor: T. P.

U sezoni voća imajte na umu da breskve, šljive i kruške ne bi trebalo čuvati u blizini povrća jer ispuštaju plinove koji ubrzavaju propadanje, truljenje povrća.

Želite li da vaše namirnice ostanu svježe što duže, nije ih potrebno samo ubaciti u hladnjak i misliti da ste tako riješili problem svježine. Vjerovali ili ne, iznimno je važnu na koje mjesto u hladnjaku stavite koju namirnicu. Pažnju ćemo posvetiti onim kvarljivijima.

Kako bi se spriječilo širenje i razmnožavanje bakterija, temperatura u hladnjaku trebalo bi namjestiti između 0 i 4 stupnja.

U gornjem dijelu hladnjaka temperatura je “najstabilnija” pa na gornjim policama držite ostatke ručka, pića, svježe začine i namirnice koje su odmah spremne za uporabu.

Vrata su “najtopliji” dio hladnjaka pa u njima čuvajte proizvode s prirodnim konzervansima. Mliječne proizvode i jaja stoga nikako nemojte držati u vratima! Bez obzira na to što u gornjem dijelu vrata mnogi hladnjaci imaju predviđeno mjesto baš za jaja, nemojte se povoditi za tim. Majonezu i sok možete držati u vratima, no kvarljive namirnice poput jaja nikako nemojte.

>>> Pogrešno pržite jaja cijeli život, pogledajte kako se to ISPRAVNO radi! (VIDEO)

Donje police hladnjaka su najhladnije pa jaja smjestite upravo na njih, kao i sirovo meso, mliječne proizvode i plodove mora. Voće i povrće čuvajte u odvojenim posudama namijenjenima za to. Također, imajte na umu da jaja mogu “povući” neugodne, jake mirise drugih namirnica pa imate li takve u hladnjaku, držite ih podalje od jaja.

Kruh nemojte nikada stavljati u hladnjak. Osim toga, pazite da u hladnjaku ostane dovoljno mjesta za strujanje hladnog zraka. Neka nikada ne bude pretrpan.

U sezoni voća imajte na umu da breskve, šljive i kruške ne bi trebalo čuvati u blizini povrća jer ispuštaju plinove koji ubrzavaju propadanje, truljenje povrća.




 

Autor:T. P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.