pixabay
pixabay

Saznajte kako se DOISTA prave ruževi (VIDEO)

Autor: A.p.

Morate imati na umu kako se razni ruževi prave na veoma nekvalitetne načine. Stoga u organizam unosite brojne otrove poput olova, aluminija, kroma, bakra, nikla, titanija, nafte i parabena.. Bezopasan ruž možete napraviti u vlastitoj kuhinji.

Milijuni žena diljem svijeta svakodnevno koriste ruž za usne. Istraživanja pokazuju da neke od njih tijekom dana čak 20 puta nanose novi sloj ruža ne bi li popravile izgled. Zahvaljujući Zoe Reportu možemo pogledati kako se doista rade ruževi. Pogledajte nadasve hipnozirajući video

No, morate imati na umu kako se razni ruževi prave na veoma nekvalitetne načine. Stoga u organizam unosite brojne otrove poput olova, aluminija, kroma, bakra, nikla, titanija, nafte i parabena..

Bezopasan ruž možete napraviti u vlastitoj kuhinji. Da biste napravili prirodni ruž ne treba vam mnogo novca ni sastojaka.

Baza za ruž
1 žličica kuglica pčelinjeg voska
1 žličica shea maslaca ili kakao maslaca
1 žličica kokosovog ulja

Na pari otopite navedene sastojke i dodajte im prirodnu boju i nakon toga ih uspete u posudicu od starog iskorištenog ruža (koju ste prethodno dobro oprali) ili u limenu kutijicu za balzame. Ostavite da se ohladi i nanosite po potrebi. Potrebno je čuvati ruž na hladnom mjestu, ispod 26C ili će se otopiti. U smjesu možete dodati do dvije kapi ulja vitamina E i malo meda.

Napravite prirodne boje za hranu. Dodajte ih u vrlo malim količinama (1/8 ili 1/4 žličice), a da biste obogatili ukus i miris dodajte i malo cimeta, kurkume i eteričnog ulja po izboru

Ako koristite ciklu u prahu budite pažljivi jer je boja intenzivna, dodajte malo. A navedeni prah možete sami napraviti tako što oguljeni korijen cikle isječete na tanke kriške i sušite dugo u pećnici na vrlo niskoj temperaturi (ili u dehidratoru).

Ako volite smeđe nijanse onda vam je sve olakšano. Samo u osnovnu smjesu umiješajte 1/4 žličice kakaa. A ako želite mat ruž pored boje dodajte i 1/4 žličice bentonit gline.

Autor: A.p.

ZADNJE VIJESTI