Prvih sat vremena života bebe – evo što rade!

Autor: dnevno.hr

Švedski znanstvenici odlučili su iz minute u minutu pratiti bebe nakon rođenja.

Pitate se o čemu bebe razmišljaju nakon što dođu na svijet? Što rade u prvih sat vremena svog života? Švedski znanstvenici odlučili su iz minute u minutu pratiti bebe nakon rođenja. Pratili su 28 beba i bilježili njihove reakcije u prvih sat vremena života. Donosimo vam rezultate tog istraživanja.

0 minuta: Beba ispušta ljutiti krik kako bi aktivirala pluća.

2 minuta: Nakon prvog plača, beba se opušta i leži nepomična na majčinim grudima. Autori istraživanja smatraju da bebe miruju kako bi se sakrile od eventualnih predatora. Radi se o instinktu.

2,5 minuta: Beba prvi put otvara oči i pomiče glavu i usta.

8 minuta: Beba postaje aktivna i drži otvorene oči punih pet minuta. Počinje osjećati glad i okreće glavu prema majčinim grudima.

18 minuta: Beba je zadrijemala.

62 minuta: Prvo dojenje – beba guta manje količine kolostruma (prvo mlijeko), majčine grudi su stimulirane i počinju proizvoditi mlijeko.




70 minuta: Beba spava.

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.