pixabay

Zbog ovih 10 svakodnevnih stvari koje radimo – STARIMO BRŽE!

Autor: A. P.

Ne smijete ih više raditi ako želite izgledati mlađe bez, recimo, injekcije botoksa. Imajte na umu kako nikada nije kasno za promjene

Moderan način života i pretjerana izloženost stresu svakodnevno uništavaju milijune osoba na planetu. Ali, jeste li razmišljali o tome što si radite svojim svakodnevnim stvarima? Znate li da ćete brže ostarjeti ako spavate na boku? Ne vjerujete nam? Recite, izgledate li starije nego što to doista jeste? Mnogo je čimbenika koji utječu na starenje.

Bright Side donosi popis stvari kojih se pod hitno morate riješiti. Ne smijete ih više raditi ako želite izgledati mlađe bez, recimo, injekcije botoksa. Imajte na umu kako nikada nije kasno za promjene.

Niskokalorične dijete

pixabay

Preventivno zaustavljanje bora je moguće ako niste na niskokaloričnim dijetama. One su glavni krivac starenja kože. Ako ste već na dijeti, neka bude ona koja ima što više voća i povrća.

Pijete sa slamkom

pixabay




Ako pijete sa slamkom svoja pića, skupljate usnice te vam se zbog toga stvaraju linije i bore oko usana. Isto vrijedi i za pušenje. Pokušajte piti iz čaše svoja pića. A ako ste pušač, prestanite s pušenjem.

Spavate na boku

Spavajući sa strane, u položaju u kojem je lice pritisnuto na jastuk samo pospješuje stvaranje bora na obrazima i bradi. Stručnjaci smatraju kako morate spavati na leđima kako biste ostali svježi, mladoliki i na kraju krajeva, odmorni.




Zbog lošeg držanja mišići i kosti postaju napeti. Zbog toga osjećate bol u ramenima  i leđima. A katkada zbog lošeg držanja rezultat je i deformacija.

Koristite kremu za sunčanje samo na odmoru

Pretjerana izloženost UV zračenju krivac je preranog starenja kože. Kako biste se zaštitili od posljedica sunca važno je da krenu za sunčanje koristite čak i kada je oblačno. Koža će vam biti zahvalna.

Pretjeranim zagrijavanjem prostora u kojem boravite isušuje se zrak oko vas. Automatski i vaša kosa i koža postaju suhi, a rezultat su bore.

 Izbjegavate šećer

 Previše gledate TV

Jedna je studija pokazala kako svakih sat vremena provedenih uz televizijski ekran smanjuje naš životni vijek za 22 minute. Stručnjaci preporučuju da,  bilo da dugo sjedite za kaučem ili za stolom, svakih pola sata se ustanete i prošetate.

 Odrasli svakodnevno trebaju najmanje sedam sati sna. Ako ne spavate dovoljno, izgledat ćete umorno, no to nije najgore. Skraćujete si život. Stručnjaci preporučuju da odspavate najmanje sedam sati kako biste imali više energije.

Stresirate se zbog neorganiziranosti

Kronični stres uništava razne stanice našeg tijela, a naposljetku sve rezultira preranim starenjem. Zaboravite na to da ćete nešto što ste danas trebali napraviti, napraviti sutra. Organizirajte se, napravite sve na vrijeme i nemojte se živcirati.

Autor:A. P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.