PR

Započela je najveća promocija Hrvatske u svijetu!

Autor: dnevno.hr

Croatia’s Finest, prvi hrvatski gastronomski putopis na engleskom jeziku, od 1. listopada počeo se prikazivati na National Geographic Channel-u u više od 90 zemalja svijeta.

Prvi i jedini hrvatski gastronomski putopis na engleskom jeziku, Croatia’s Finest, od subote, 1. listopada, započeo je s prikazivanjem na National Geographic Channel-u za azijsko tržište (Kina, Japan, Indija, Malezija, Saudijska Arabija, Južna Koreja, Bahrain, Ujedinjeni Arapski Emirati pa čak i dio Afrike).

Kroz sljedeće tri godine, s repriznim emitiranjima, više od pola milijarde ljudi moći će upoznati Hrvatsku, njezinu bogatu kulturnu baštinu, prirodne ljepote i vrhunsku gastonomsku ponudu što će, naglasimo, biti najveća promocija Hrvatske i hrvatskih proizvoda u svijetu do sada.

Putopis se trenutno emitira 20 puta tjedno (svaki tjedan po dvije polusatne epizode s više repriznih emitiranja).

Da podsjetimo, Croatia’s Finest prvi je veliki hrvatski gastronomski putopis na engleskom jeziku koji se snimao na području cijele Hrvatske, a čija je zvijezda britanski MasterChef Dhruv Baker. U svakoj od epizoda- u trajanju od 30 minuta- gospodin Baker kuha na otvorenom i to na najljepšim lokacijama na kojima nitko do sada nije kuhao. Inspiriran autohtonim hrvatskim jelima- koje kuša na svakoj lokaciji koju posjećuje- britanski MasterChef u svakoj od epizoda pripravlja vlastite kreacije od svježih hrvatskih namirnica.

Ovaj gastronomski putopis uključuje dvadeset epizoda visoke profesionalne produkcije čiji je cilj prikazati zanimljive lokacije i proizvode, a sve u svrhu privlačenja turista i promocije Lijepe naše u svijetu.

4

‘Odradili smo velik posao i uložili puno truda i vremena no to sve ne bi bilo moguće da važnost projekta nije prepoznalo Ministarstvo turizma Republike Hrvatske i gospodin ministar Anton Kliman te Hrvatska turistička zajednica, na čelu s gospodinom Ratomirom Ivčićem, koja je projekt i financijski potpomogla. Projekt je ujedno podržan i od strane Predsjednice Republike Hrvatske, gospođe Kolinde Grabar- Kitarović, na što smo jako ponosni.’- izjavio je Tadija Kolovrat, izvršni producent putopisa Croatia’s Finest.




Producent i autor putopisa je Alen Nemet, režiju potpisuje Deni Husta, dok je tehnički producent Edvard Hudi.

U tijeku su i završni pregovori s Hrvatskom radiotelevizijom (HRT-om) stoga se iz produkcije nadaju da će i hrvatski stanovnici imati priliku vidjeti koliko je truda uloženo u ovaj projekt te se uvjeriti u kvalitetu promocije najboljeg od Hrvatske.

Trenutno se pregovara i s drugim svjetskim TV kućama pod vodstvom distribucijske kuće OPTIMUM TELEVISION iz Londona na europskom tržištu (Njemačka, Nizozemska, Španjolska, Italija, Poljska, Danska i Švedska) kao i drugim zemljama svijeta među kojima su Kanada, SAD, Brazil i Australija. Dakle, radi se o višemilijunskom gledateljstvu (za sada gotovo pola milijarde).




Osim National Geographic Channel-a za azijsko tržište, Croatia’s Finest se emitira čak i u Velikoj Britaniji i to na kanalu Holiday & Cruise TV- Sky Channel 256 a uskoro kreće emitiranje i u Rusiji.

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.