dnevno.hr

Talijanka dobila plaćeni godišnji za njegu bolesnog psa

Autor: Hina

Zatvor ili globa u iznosu od 10.000 eura svakoj osobi koja napusti vlastitoga kućnog ljubimca ili ga ostavi u "neizdrživim patnjama"

Jednoj je Talijanki poslodavac omogućio dvodnevni plaćeni godišnji odmor kako bi mogla njegovati svojega bolesnog psa, izvijestila je udruga za zaštitu životinja LAV, pozdravivši talijanski slučaj bez presedana.

Gospođa živi sama, a psu je trebala hitna veterinarska pomoć. Zaposlena je na rimskom sveučilištu, a poslodavac joj je dopustio dvodnevno izbivanje s predavanja zbog, kako u objašnjenju stoji: “ozbiljnih osobnih ili obiteljskih problema”.

“Riječ je o važnome koraku naprijed kada je posrijedi briga o životinjama”, rekao je predsjednik udruge LAV, Gianluca Felicetti.

Italija je zemlja sa 60 milijuna stanovnika i s čak 60 milijuna kućnih ljubimaca na koje Talijani godišnje potroše oko dvije milijarde eura.

Autor:Hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.