Sviđa li vam se? Ovo je hrvatska plaža godine! (FOTO)

Autor: dnevno.hr

Godišnju hrvatsku turističku nagradu koju dodjeljuju Ministarstvo turizma, Hrvatska turistička zajednica i Hrvatska gospodarska komora u cilju poticanja konkurentnosti, inovativnosti te podizanju kvalitete usluga i proizvoda u turističkom sektoru sinoć su osvojile i marina Hramina na Murteru te Frapa u Rogoznici.

Šibenska gradska plaža Banj proglašena je plažom godine na Danima hrvatskog turizma koji se ove godine održavaju u Bolu na otoku Braču.

U okviru dvodnevne manifestacije sinoć su uručene nagrade u kategoriji PLAŽA GODINE, dok će večeras biti dodijeljeno TOP 10 nagrada hrvatskog turizma, u kojoj kategoriji je, kao atrakcija godine, nominirana šibenska tvrđava Barone.

banj2

‘Ovo je veliko priznanje i iznimno smo počašćeni što nas je Hrvatska turistička zajednica ponovno prepoznala kao važan čimbenik u postavljanju novih trendova u hrvatskom turizmu koji mijenjaju imidž Hrvatske kao destinacije. Sama plaža Banj, osim kupališnog dijela, obuhvaća i obalnu šetnicu, sportska igrališta, ljetno kino, ugostiteljske objekte te parkirališni prostor. Plaža je dala značajan impuls revitalizaciji stare gradske jezgre i razvoju turizma u Šibeniku’,rekao je gradonačelnik Željka Burić, dodajući da će se Šibenik uskoro ponositi i još jednom plažom, onom u Brodarici koja otvara nove mogućnosti razvoja istočnog dijela grada.

‘Šibenik zadnjih nekoliko godina bilježi značajan porast broja posjetitelja, a tomu pridonosi i širenje ponude koja uz kupališni dio obuhvaća i kulturne programe, sadržaje koji definiraju Šibenik kao destinaciju bogate povijesti i baštine’, rekao je Dino Karađole, direktor Ureda TZ Grada Šibenika, dodavši da je krajnji cilj zajedničke suradnje Gradske uprave, Turističke zajednice, Javne ustanove u kulturi Tvrđava kulture i ostalih sudionika u turizmu, ostvariti Šibenik kao cjelogodišnju destinaciju posjetitelja, a upravo je i ova nagrada znak da smo na dobrom putu.

Godišnju hrvatsku turističku nagradu koju dodjeljuju Ministarstvo turizma, Hrvatska turistička zajednica i Hrvatska gospodarska komora u cilju poticanja konkurentnosti, inovativnosti te podizanju kvalitete usluga i proizvoda u turističkom sektoru sinoć su osvojile i marina Hramina na Murteru te Frapa u Rogoznici.




Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.