Screenshot

Sramotne tvrdnje na talijanskoj televiziji: Žene iz istočne Europe su domaćice i opraštaju prijevaru’

Autor: dnevno.hr

Predsjednica Donjeg doma parlamenta Laura Boldrini rekla je da je emisija bila uvredljiva, sramotna i da je 'neprihvatljivo da se žene predstavljaju kao domaće životinje u TV programu'.

Talijanska državna televizija RAI ukinula je vikend talk-show nakon kritika zbog dijela emisije u kojem se opisuje zašto su istočnoeuropske žene navodno dobre djevojke.

Emisija “Hajde da pričamo o suboti” emitirana 18. ožujka sadržavala je popis dobrih osobina koje, prema RAI-ju, objašnjavaju dobre osobine žena iz istočne Europe, uključujući i da brzo izgube kilograme nakon poroda, opraštaju prijevare, prepuštaju glavnu riječ muškarcima i da su “savršene” domaćice.

Emisija je izazvala brojne osude, iako se u Italiji žene na televiziji često prikazuju kao seksualni objekti.

Predsjednica Donjeg doma parlamenta Laura Boldrini rekla je da je emisija bila uvredljiva, sramotna i da je “neprihvatljivo da se žene predstavljaju kao domaće životinje u TV programu”.

 

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.