Sanjin Strukic/PIXSELL

Severina ima još jedan problem! Zahvalila se majkama na podršci Balaševićevom pjesmom, ovaj ju prozvao za krađu!

Autor: I.A.

"Ta pjesma je osobna, kao što rekoh, nešto kao mali srebrni češalj koji se ne provlači kroz baš svačiju kosu", uzvratio je Balašević Severini

Severina Kojić zahvalila se na potpori koju su joj pružile brojne majke inicijativom #ijasammajka pjesmom Đorđa Balaševića “Uspavanka za dječaka”. Objavila je prepjev pjesme uz fotografije koje su objavile majke u grupi potpore, no čini se da autora nije pitala za dopuštenje.

“Drage majke i očevi, bake, djede, tete, strine, stričevi i svi dobri ljudi koji ste se sami i dobrovoljno uključili u ovu priču, želim zahvaliti na bezuvjetnoj potpori i podršci. Hvala na ovim prekrasnim fotografijama. Hvala mom dragom Đorđu Balaševiću na ovoj pjesmi. Nisam Severina, samo sam mama.”, napisala je Severina.

Iako se Severina zahvalila Balaševiću u objavi, on očito nije zadovoljan jer je putem profila svoje kćeri Bebe Balašević spočitnuo pjevačici kako dopuštenje za uzimanje njegove pjesme, i to posebne i osobne pjesme, nije tražila.

“Spominju me, naime, ponovo bez pravog razloga u tisku? Druga, ili treća Božja zapovijed, u zavisnosti od strane svijeta na koju je okrenuta crkva u vašem selu, govori o tome da ne treba bez razloga spominjati ime Božje? Da ne bude zabune, imao sam nekih svojih momenata, i mada se u odnosu na sve ove bezbožnike ponekad osjećam gotovo božanski, već odavno mi je jasno da ni slučajno nisam Bog… Na sreću… Jer, da jesam, pa makar samo na minut, morao bih podvlačiti crvenom olovkom i dobar dio preostalih zapovijedi, ali ponajprije onu o krađi, ili, da ne zazvuči baš pregrubo, možda ipak prije onu blažu varijantu, o potezanju za onim što je tuđe… Za onim što je, u ovom slučaju, moje? Naše, samim tim…

Aleksa se rodio devedesetpete. Stara obiteljska kuća se rušila tog ljeta, i Olja je sa njim, i naše dvije djevojčice preko noći morala pobjeći ispod krova koji je curio na sve strane. U temelje tog Skadra, ugradio sam Uspavanku Za Dečaka. Za Moju Jedinu Ljubav, umjesto buketa ruža-puzavica na koje se usput obrušio pradjedov oronuli čardak. Za Nju i malog Aleksu. I za Lolu i Bebu. Za tri naša lavčeta…”, dio je objave s Facebook profila Bebe Balašević.

“No, sa Uspavankom je ipak nešto drugo…Ta pjesma je osobna. I nemojte mi govoriti da su sve osobne? Jedno je ako neko mazne batak sa astala iz ‘Al se nekad dobro jelo’, ili zaviri u karte ‘Bože zvanog Pub’, a drugo kad za jednokratnu upotrebu izdžepari stih iz zaljuljane koljevke…Ta pjesma je osobna, kao što rekoh, nešto kao mali srebrni češalj koji se ne provlači kroz baš svačiju kosu…’

Autor: I.A.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.