Predstavljen roman Michaela D. O’Briena “Putovanje na Alphu Centauri”

Autor: dnevno.hr

Opisano od kritičara kao genijalan roman prožet trajnom mudrošću, dragulj pripovjedačkog umijeća, bogat detaljima i zastrašujuće vjerodostojan, knjiga "Putovanje na Alphu Centauri" pripovijeda o razdoblju koje bi uskoro moglo postati stvarnost, prepuno čuda i opasnosti. Radnja je smještena u 2097. godinu, a svjetska nadvlada kontrolira cijeli planet. Sve je pod stalnim nadzorom.

Na konferenciji za medije u prostorijama nakladne kuće Verbum u Splitu u četvrtak 24. studenoga predstavljena je knjiga “Putovanje na Alphu Centauri” Michaela D. O’Briena, a knjigu su predstavili mr. sc. Petar Balta i dr. sc. Miro Radalj, glavni urednik i direktor nakladne kuće Verbum.

Iz pera kanadskog romanopisca Michaela D. O’Briena dolazi novi roman “Putovanje na Alphu Centauri”. U tom novom romanu Michael D. O’Brien, hrvatskim čitateljima već poznat po brojnim uspješnicama kao što su “Posljednja vremena”, “Otok svijeta”, “Očeva pripovijest” itd., vodi čitatelja na putovanje bez premca, svemirsku odiseju prožetu brojnim poteškoćama, propitivanjima i istraživanjima ljudske naravi i smisla života.

Opisano od kritičara kao genijalan roman prožet trajnom mudrošću, dragulj pripovjedačkog umijeća, bogat detaljima i zastrašujuće vjerodostojan, knjiga “Putovanje na Alphu Centauri” pripovijeda o razdoblju koje bi uskoro moglo postati stvarnost, prepuno čuda i opasnosti. Radnja je smještena u 2097. godinu, a svjetska nadvlada kontrolira cijeli planet. Sve je pod stalnim nadzorom. Posvuda su nametnute mjere depopulacije. Pod prividom demokracije guše se ljudska prava i ukida svaki oblik slobode. Nema više nijedne religije. Čovječanstvo je izgradilo svemirski brod Kosmos koji može putovati polovicom brzine svjetlosti i koji veliku skupinu najvrsnijih znanstvenika odvodi duboko u svemir da istraže novo područje, a bit će potrebno devet godina da stignu do planeta Alpha Centauri A-7. Na tom putovanju čekaju ih poteškoće i izazovi kada stignu.

putovanje-na-alphu-centauri

Glavni junak ovoga romana, fizičar nobelovac Neil Ruiz de Hoyos, jedan je od znanstvenika čija su otkrića omogućila izgradnju svemirskoga broda, a ukrcao se na Kosmos kako bi umakao naizgled benignoj totalitarnoj nadvladi koja na Zemlji kontrolira gotovo sve aspekte života. On je mušičavi i cinični skeptik meka srca koji duboko u sebi čuva sjećanja na brojne stare tragedije, ljubavi i mržnje. Iznenađenja koja ga čekaju na ovomu putovanju, kao i na njegovu cilju, srušit će sve njegove pretpostavke i uputiti ga prema novome horizontu.

Svojim “Putovanjem na Alphu Centauri” O’Brien nam je dao pravo književno blago i iznimno privlačno štivo.

Knjiga “Putovanje na Alphu Centauri” dostupna je u svim knjižarama Verbum kao i preko web knjižare Verbum.hr, a moguće je više o njoj saznati na linku ovdje.




Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.