Screenshot / Youtube

PRAVA ISTINA O HRENOVKAMA: Nakon što pogledate ovaj video, nikada ih više nećete jesti!

Autor: dnevno.hr

Ostatci koji se uglavnom koriste su iznutrice, koža, nokta, papci, crijeva, žile, salo, masnoće, kosti i ligamenti .

Hot-dog, hrenovke sa senfom ili one na roštilju – brz, a ukusan obrok koji je ujedno i jednostavan za pripremu, složit će se mnogi. No, jeste li se ikada zapitali  što se zaista stavlja u hrenovke i kako izgleda njihova proizvodnja?

Nakon što je u javnost procurio video koji prikazuje kompletan proces proizvodnje hrenovki, mnogima od vas one više neće biti tako privlačne.

Ostatci pilećeg, purećeg i goveđeg mesa koji više nisu za upotrebu melju se do neprepoznatljivosti u smjesu u koju se potom dodaju škrob, sol, voda i arome.

Ostatci koji se uglavnom koriste su iznutrice, koža, nokta, papci, crijeva, žile, salo, masnoće, kosti i ligamenti .

Kukuruzni sirup u hrenovke se dodaje  kako bi mješavina bila slatka i glatka na dodir, a potom se stavlja u ‘finu emulziju’ te se vakumira prije nego se stavi u celulozna kućišta.

U video se navodi potrebno je 35 sekundi da se napravi dovoljno hrenovki da prekrije dva nogometna igrališta.
Na kraju procesa hrenovke se špricaju ‘dimnom tušem’, koji će im dati okus kod pečenja te šricanje slanom vodom kako bi se ohladile prije pakiranja.

Nutricionisti stoga upozoravaju da ovakve namirnice treba zaobilaziti u širokom luku.




Ukoliko još ne vjerujete u štetnost hrenovki, savjetujemo vam da pogledate video i uvjerite se.

Pozor: sadržaj nije za one osjetljivog zeluca.




Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.