pexels.com

OPREZ, LOPOVI VREBAJU! Zaštite se od provala tijekom godišnjih odmora!

Autor: M.M.

Prazni stanovi i kuće pravi su mamac za drske lopove koji će iskoriti obiteljski odmor i baciti vas u probleme nakon povratka s ljetovanja.

Ljeto je vrijeme godišnjih odmora za većinu ljudi, ali ne i za lopove kojima je ovo idealno vrijeme za “posao.”

Prazni stanovi i kuće pravi su mamac za drske lopove koji će iskoriti obiteljski odmor i baciti vas u probleme nakon povratka s ljetovanja.

Donosimo vam savjete kako se zaštiti od ljetnih provala i ne otkriti lopovima da niste kod kuće.

Društvene mreže 

Jedna od najvažnijih stvari je da u svojim objavama na društvenim mrežama ne otkrivate da idete na more. Sve dok se ne vratite doma ne objavljujte fotografije s ljetovanja na vašem Facebooku ili Instagramu.

Lopovi su najčešće osobe koje znaju gdje se krećete i  mnogi su stanovi opljačkani upravo zbog toga što  lopovi prate vaše objave i provjeravaju jesu li fotografije svježe. Budite oprezni jer nikad ne znate koga sve imate među prijateljima i koga vaši prijatelji, koji vam lajkuju fotografije, imaju među prijateljima.

Svjetlo




Upaljeno svjetlo u hodniku možda je dobra ideja i poznata fora iz filma Sam u kući, ali u stvarnosti ne funkcionira baš najbolje.

Zamislite lopova koji čeka da padne mrak kako bi vidio gdje se pale svetla, a gdje ne. nakon nekog vremena primijetit će da se u jednom od stanova svjetlo uopćte ne gasi, odnosno da gori cijele noći.

Time ćete mu samo privući pozornost. Bolja je ideja nabaviti timer i namjestiti ga  da se pali u određeno doba dana (kad pada mrak) i gasi u vremenu kada  idete na spavanje.




Poštanski sandučić

Prepun poštanski sandučić pravi je pokazatelj da već neko vijeme niste doma. Ako imate susjede u koje imate povjerenja, zamolite ih da pokupe i vašu poštu dok vas nema.

Vješti lopovi vrlo brzo uoče prepun sandučić pošte, a zatim vam  pozvone na vrata. Ako nema nikoga, to im je još jedan pokazatelj da vrlo lako mogu izvesti pljačku.

Autor:M.M.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.