Grgo Jelavic/PIXSELL

Nakon ovih podataka zauvijek ćete se izležavati u kadi

Autor: dnevno.hr

Čini se da je izležavanje u kadi korisnije no što mislimo

Testiranje koje su znanstvenici sa Sveučilišta Loughborough proveli na 14 muškaraca, otkrilo je vrlo zanimljive podatke. Naime, prvo su muškarce poslali na vožnju bicikla u trajanju od sat vremena, a zatim su jednako vremena proveli ležeći u kadi napunjenoj toplom vodom, a temperatura vode iznosila je 40 stupnjeva Celzija.

Rezultat kojega su dobili prilično je iznenađujući jer prema ovom istraživanju bicikliranje otapa više kalorija, ali jednako tako izležavanje u kadi troši gotovo 130 kalorija što se može potrošiti i tijekom pola sata hodanja. Uzrok gubitka kalorija u toploj vodi je podizanje tjelesne temperature, prenosi Daily Mail.

Nakon ovoga pokusa znanstvenici su 24 sata pratili nivo šećera kod svih ispitanika, a šećer u krvi bio je niži za skoro deset posto nakon relaksacije u toploj vodi naspram vožnje bicikla.

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.