screenshot

MISTERIJ KRUNE MISS HRVATSKE: Prodavala je na Njuškalu pa povukla oglas! Anica Kovač kaže da nije njezina (FOTO)

Autor: T. P.

Je li krunu netko stigao kupiti ili se žena koja ju je prodavala predomislila, za sada nije poznato...

Da se na prodaji na Njuškalu mogu naći i pomalo neobični predmeti ili pak usluge već smo se više puta uvjerili, a ovoga je puta jedan predmet doveden gotovo na razinu misterija. Naime, na prodaji je proteklog tjedna u katalogu Njuškala našla kruna za miss Hrvatske iz 1993. – 1995. Kruna s postoljem na kojem su ugravirana imena missica Fani Čapalija (1993.), Branka Bebić (1994.) i Anica Martinović (1995.) prodavala se za 60 000 kuna, uz opis:

“Kruna je izrađena od bijelog i žutog zlata ukrašena sa 9 bisera i 12 cirkona”, pisalo je u tekstu oglasa koji je potom – povučen te se kruni gubi svaki trag.

capture

Žena koja je prodavala krunu tvrdila je da je u njezinu vlasništvu već dvadeset godina, otkad se prodavala na aukciji zlatarne Celje u Sloveniji. Dokaz o autentičnosti nema jer joj ga, kako je rekla, nije imao tko napisati. Misice krunu nisu dobivale u trajno vlasništvo, već su je nakon nošenja vraćale u sef gdje bi se kruna čuvala do sljedeće godine. No, nakon što ju je nosila Anica Kovač, kruna više nije išla u daljnji opticaj. Vanja Rupena 1996. godine okrunjena je novom tijarom te su nakon toga kasnije misice nosile krune koje su se posuđivale iz raznih zlatarnica.

“To nije moja kruna, niti ja bilo što prodajem. Izbor za Miss bio je tako davno da se svega toga jedva i sjećam, a ne znam ni što bi rekla o svemu ovome – rekla je Anica Kovač za 24sata.

Je li krunu netko stigao kupiti ili se žena koja ju je prodavala predomislila, za sada nije poznato…




Autor:T. P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.