Igor Soban/PIXSELL

Komedija s nogu u Lisinskom! Peđa Bajović ima lijek za jugonostalgiju i jugofobiju

Autor: Dnevno.hr

Smijeh je zdrav. Smijte se s Peđom dva sata, u utorak 25. travnja s početkom u 20 sati u Maloj dvorani u Lisinskom

Peđa Bajović jedan je od pokretača scene stand-up komedije u Hrvatskoj i susjednim zemljama. U svojoj karijeri duljoj od dvanaest godina obišao je više od dvadeset zemalja svijeta te nekoliko stotina gradova. Finalist je uglednog svjetskog natjecanja stand-up komičara The Funniest Person in the World prošle godine u Helsinkiju, a okušao se i na jednako velikom natjecanju u američkom Seattleu 2012. godine. Hrvatsku scenu predstavio je i na najpoznatijem svjetskom televizijskom kanalu za komediju – Comedy Central. Za svoj rad 2014. godine dobio je i priznanje za najboljeg veterana stand-up komedije, na manifestaciji Adria Comedy Awards u Skoplju.

Predstava S NOGU* (*Sredstvo protiv jugonostalgije i jugofobije) prvi je cjelovečernji tematski stand-up show jednog regionalnog stand-up komičara. Predstava je nastala 2011. godine za potrebe turneje koja je obuhvatila Hrvatsku, Sloveniju, Bosnu i Hercegovinu, Srbiju i Crnu Goru. U međuvremenu je gostovala i u Makedoniji i na Kosovu, ali i u SAD-u, Kanadi, Australiji, skandinavskim zemljama, Austriji itd.

To je priča o nama danas. Nama, koji smo nastavili živjeti tu – na ovim “našim prostorima”, u “regiji” ili “regionu”, zapadnom Balkanu, u bivšoj Jugoslaviji… uglavnom – o nama sada i tu. Iako razdvojeni, neka su svakodnevna iskustva gotovo identična, dok su neka kao da su jedni na Zemlji, drugi na Mjesecu, a treći na Marsu… itd.  – sve do nepriznatog Plutona.

– ‘Ko je blesaviji, Amerikanci ili Englezi… ili Japanci? Ili mi.

– Koja je razlika između Bosanke i Hercegovca u krevetu ili u novčaniku?

– Zašto riječ ‘čimbenik’ zbunjuje Srbina?

– Šta se zapravo dogodi kad Hrvati popi… na Slovence?




– Jesu li Kosovari muzikalniji od ostalih i zašto Crnogorac još ne spava…?

– A gdje je nestalo makedonsko devojče…?

Još više pitanja i još manje odgovora dobit ćete u druženju s Peđom u gotovo dva sata predstave. Svemu tome dodat će se i malo politike i ono malo tzv. domaće ekonomije, ponešto estrade i (nikad dovoljno!) seksa… i eto – S NOGU!




Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.