Screenshot: HRT

KOJA PROMOCIJA PRIGORJA I PODRAVINE: Najljepše fotografije ‘Ljeta na Šoderici’!

Autor: Dnevno.hr

Druga je nagrada s natječaja Tourphoto pripala Mariju Periši za fotografiju „Skok"

Kako promovirati turistički potencijal Podravine i Prigorja? Jedan od načina su odlične fotografije. Proveden je natječaj za najbolju fotografiju snimljenu na jezeru Šoderici s temom ‘Ljeto na Šoderici’, javlja HRT.

Mirko Hanžeković iz Koprivnice u fotografiranje se zaljubio još kad je bio srednjoškolac. Sad je u mirovini i ima više vremena da tu ljubav njeguje. Kamo god ide – ne odvaja se od fotoaparata. Ribolovac je i voli boraviti na svježem zraku pa često slika prirodne ljepote i pojave.

Inače pratim oluje i volim slikati munje i volim slikati uragane naše, srećom nemamo tornada. Znam kada će biti nešto takvo i ostao sam na Šoderici i pratio sam usput kako nevrijeme dolazi i postavio stativ, fotoaparat gore, pripremio opremu, postavio parametre i slika je nastala, objašnjava Mirko.

I baš je taj kamerom zabilježeni trenutak proglašen najljepšim i najuspješnijim na međunarodnom natječaju Tourphoto koji organizira koprivničko-križevačka Turistička zajednica.

Druga je nagrada s natječaja Tourphoto pripala Mariju Periši za fotografiju „Skok“, a treća Ivanu Brkiću za fotografiju „Requiem for a dream“.

Autor: Dnevno.hr