KAKO USPJETI U HRVATSKOJ? Mlada poduzetnica oživjela plemićko imanje u osami šume na Krku, a ovo je rezultat (FOTO)

Autor: dnevno.hr

Mlada poduzetnica Ana Buljan (27) nakon školovanja ostala u Hrvatskoj i turističkoj ponudi najvećeg hrvatskog otoka dana novu dimenziju.

Iznimno uspješna i rekordna turistička sezona otoka Krka i nakon ljeta kvalitetno je nastavljena, posebice na njegovom istočno dijelu, djelomice i zahvaljujući mladoj poduzetnici Ani Buljan (27) i njezinu projektu oživljavanja i pružanja luksuznog smještaja na starom plemićkom imanju u mjestu Dobrinj.

Naime, nakon godinu i pol dana priprema te obnove, mlada poduzetnica Ana Buljan uspjela je posve rekonstruirati staro plemićko imanje u mjestu Dobrinj te ga koristeći duh prošlosti i tradicije s konca 19. i početka 20. stoljeća stavila u funkciju ovo ljeta, bilježeći iznimno zanimanje domaćih i inozemnih turista.

Plemićko imanje nazvala je Villa Storia, opremila starinskim namještajem koji se koristio na Krku u 19. stoljeću te u duhu istinskih arhitektonskih krajobraznih standarda otoka iz tog vremena uredila interijer i eksterijer imanja. Gostima koji su ove godine imanje Ville Storia pohodili iz Njemačke, Italije, Rusije, Slovenije te Austrije u ovoj povijesno – tradicijskoj luksuznoj kombinaciji smještaja i sadržaja poduzetnica Ana Buljan pružila je izvorni komadić ukradenog vremena Mediterana kakav je nekoć bio,a prenesenog u današnje vrijeme.

“Villa Storia nastala je kao plod mojih poduzetničkih aktivnosti i poslovnih planova, te mogu reći da su dugo sanjani ciljevi otvaranjem ovog turističkog kompleksa, postali moja stvarnost. Villa Storia predstavlja smještajni kapacitet visoke kategorije i prije svega usmjerena je imućnijim turistima koji posjećuju Krk. Smještena u osami šume u mjestu Dobrinj, pruža i dovoljno privatnosti gostima više i visoke klase”, opisala je svoj turistički projekt mlada poduzetnica Ana Buljan.

Sjever i sjeveroistični dio otoka Krka, do sada je uvijek „zaostajao“ u ponudi u odnosu na turistički biserni niz kojega nudi zapadna strana najvećeg hrvatskog otoka, no zahvaljujući turističkom projektu Ane Buljan s otvaranjem Ville Storia ovog ljeta napravljen je veliki pomak kako u sezoni tako i podsezoni na otoku.

Još za vrijeme studiranja počela se baviti obiteljskim poslom, ugostiteljstvom na Jadranu, prvenstveno na otoku Krku.

Iako je pri završetku fakulteta razmišljala o odlasku iz Hrvatske, želja za privatnim poslom, poduzetništvom i investiciji koju je sama i vlastitim snagama napravila na otoku Krku, potaknule su je da ostane i počne razvijati vlastiti posao




.imanje-dobrinj2

imanje-dobrinj3

capture




Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.