Facebook

Kako se riješiti gigantskih statusa na Facebooku?

Autor: ictbusiness.info

Korisnici su dosta loše reagirali na novost

Facebook je nedavno u tišini uveo novost koja je zbunila brojne korisnike, a neke od njih je, čini se, i naljutila. Naime, ako vaša objava ima manje od 35 znakova bit će prikazana u većem i debljem fontu. Taj je potez, navodno, napravljen kako bi se manji statusi bolje isticali među uobičajenim objavama.

Korisnici su dosta loše reagirali na to, a njihovi komentari najčešće govore da se ti postovi ističu kao da ih je pisala ‘pijana’ ili ‘luda’ osoba. Dakako, mnogi su tome doskočili dodavanjem multimedije zahvaljujući čemu se statusi prikazuju uobičajenim fontom, odnosno ‘normalno’.

Neki su otišli toliko daleko da su počeli dijeliti savjete kako izbjeći veliki font upotrebom sitnih trikova. Jedan je, očito iskusniji korisnik, savjetovao ljudima da dodaju praznu sliku. On kaže kako bi si svi koji žele izbjeći pojavljivanje velikog fonta trebali prirediti praznu sliku širine 800 i visine samo jednog piksela i dodavati ju u vrlo kratke objave.

Jedan korisnik na Redditu napisao je kako mu se više sviđao ‘stari Facebook’, a drugi je dodao da mu ovakve objave izgledaju kao da netko vrišti. Čini se kako se korisnici sve više počinju žaliti na najveću društvenu mrežu na svijetu. Tako su ostali dosta zbunjeni u kolovozu kada je najavljeno da će WhatsApp početi dijeliti podatke s Facebookom zbog čega je njemačko regulatorno tijelo kasnije pokrenulo službenu istragu.

Autor: ictbusiness.info