Heritage Hotel Jupiter-Diocletian
Heritage Hotel Jupiter-Diocletian

JEDINSTVEN BISER HRVATSKOG TURIZMA: Doživite Split iz smještaja u samoj Dioklecijanovoj palači! (FOTO)

Autor: T. P.

Znatiželjnici će na ovom mjestu zasigurno uživati jer je hotel prepun zanimljivih detalja koji zadiru u povijest.

Turistička sezona u Hrvatskoj uzima mah i rijeke turista slijevaju se duž jadranske obale. “vruća” odredišta posebno su veći gradovi na Jadranu poput Splita, Zadra, Dubrovnika, kao i predivni otoci, no ne zaostaju ni manja mjesta na kojima se u srcu sezone nerijetko traži i krevet više.

U kontekstu turizma Hrvatskoj pažnju posvećuju i svjetski mediji u kojima se ovih dana čitati može o ljepotama hrvatskih gradova uz more, posebnostima naših otoka, najposjećenijim znamenitostima te savjeti kako u Lijepoj Našoj što bolje proći. Štoviše, za džep turist Hrvatska uglavnom još nije preskupa, a itekako ima što ponuditi. Interes javnosti sve više privlače manji hoteli, s tim da se posebno gleda njihova ponuda koja mora konkurirati onima većima.

Podsjetimo, prema prvim podatcima sustava eVisitor, prvoga vikenda u srpnju u Hrvatskoj je ostvareno 371.602 dolazaka, odnosno 1.706.840 noćenja. Hoteli su u prosjeku bili popunjeni 79,5 posto, kampovi 50,2 posto, a obiteljski smještaj 39,3 posto. Državni zavod za statistiku (DZS) potvrdio je da Hrvatska bilježi porast potražnje smještaja, i to još od predsezone.

Za romantičan bijeg od gužve i svakodnevice turistima se u Hrvatskoj nudi pregršt izbora, a jedan od vrlo zanimljivih zasigurno je i hotel u srcu 1700 godina stare Dioklecijanove palače, u neposrednoj blizini Jupiterovoga hrama i Peristila. Smješten je na svega nekoliko koraka od mnoštva barova i restorana, nadomak rive. Sama lokacija posjetitelja približava kulturi i umjetnosti, dok ga s druge strane povezuje s gradskom vrevom pa je cjelokupna atmosfera jedinstven doživljaj grada.

Heritage Hotel Jupiter-Diocletian **** otvoren je 2012. godine. U to je vrijeme hotel imao samo 14 soba. Kako su sezone prolazile, interes je bio sve veći, a mi smo proširenjem ponude pokušali odgovoriti na potražnju”, rekla nam je menadžerica hotela Dragana Eterović te dodala da hotel danas ima 40 soba, što ga čini najvećim malim hotelom unutar zidova Dioklecijanove palače.

“Ovo je mjesto posebno i po tome što su sobe maksimalno zadržale dašak povijesti kroz izvorne zidove koje smo renovirali i istaknuli svugdje gdje je to bilo moguće, a moderno doba unijeli smo modernim namještajem. Takva se kombinacija pokazala jako privlačnom za goste iz cijelog svijeta. Zbog specifičnosti lokacije, hotel privlači različite tipove gostiju – od ljubitelja povijesti, do gostiju koji za istu nisu uopće zainteresirani, već su tu zbog sunca i mora, ili nekog trećeg razloga. Raspon generacija posjetitelja je ogroman, imamo goste koji su prešli svoju 90. godinu, ali i one koji su tek zagazili u svoje 20.”, dodala je Eterović o profilu gostiju koji dolaze u ovaj zanimljiv hotel.

sobe deluxe soba

Znatiželjnici će na ovom mjestu zasigurno uživati jer je hotel prepun zanimljivih detalja koji zadiru u povijest. Primjerice, na sjevernoj fasadi hotela pronađen je grb obitelji Marulić, što vodi do toga da je upravo ta plemićka obitelj svojedobno bila u vlasništvu današnjeg hotela. Osim toga, pronalasci unutar hotela govore da je Tin Ujević živio više od godine dana u jednom od danas najliepših apartmana u hotelu. “Pri obnovi hotela, pronašli smo triforu, biforu, monoforu… stoga se hotel može pohvaliti s djelićem očuvane povijesti”, rekla je menadžerica hotela.

Ipak, esencijalni problemi koji bi Split pogurali u vrh receptivnih odredišta Europe još nisu riješeni, dodala je Eterović, napomenuvši da se ti problemi evidentiraju u sezonalnosti, što uzrokuje nestabilnost na mnogim planovima.

“Kako bi se ta sezonalnost ublažila, Splitu je potreban razvijeniji sustav letova tokom zime. Naime, nakon 31/10 iz Splita avioni polijeću vrlo rijetko, i skoro za svaku destinaciju izvan granice Hrvatske, potrebno je presjedati u Zagrebu. Naravno, isto je tako i u obrnutom smjeru. Tko god nas poželi posjetiti preko zime, najčešće odustane zbog rijetkosti avionske veze i kompliciranih presjedanja koja i kratka putovanja učine dugim i zamornim. To je osnovni problem kojim bi se trebalo pozabaviti u svrhu napretka hrvatskog turizma”, rješenje je iz perspektive mendažerice ovog zasigurno perspektivnog hotela.

Sudeći prema trenutnim podatcima, ova je turistička sezona zasjala u boljem sjaju nego prošla koja je bila rekordna. Na primjeru samog Splita, povećan je interes gostiju za ponovnim vraćanjem u grad. Prema mišljenju menadžerice Eterović, Split bi se trebao malo više zabaviti problemima neorganiziranog parkinga te lošom signalizacijom unutar vrlo posjećene znamenitosti, Dioklecijanove palače, kako bi posjetiteljima odmor bio još bezbrižniji.

Na službenoj stranici Heritage Hotel Jupiter-Diocletian nalazi se i 11 jedinstvenih razloga zašto bi ga turisti trebali posjetiti, a oni su sljedeći:

1. Izrazita pažnja usmjerena na ljubaznost i kvalitetu usluga
2. Pozornost na detalje i čistoću
3. Nezaboravan buffet doručak
4. Rezervirano parkirno mjesto
5. Izbor boravaka kao stvorenih po mjeri
6. Posluga u sobi
7. Jacuzzi na krovnoj terasi
8. Besplatni WiFi
9. Restoran Á la carte
10. Recepcija otvorena 24/7
11. Nenadmašna lokacija u srcu Dioklecijanove palače

Tražite li poseban smještaj u Splitu, s ovom lokacijom zasigurno nećete pogriješiti.

Autor: T. P.

ZADNJE VIJESTI