www.flickr.com

Hrvatskim školama se širi ovo genijalno pismo koje SVI MORAJU PROČITATI!

Autor: A.P.

Načelnik općine Anđelko Balaban, čija je kćerka Iva jedna od učenica u razredu Milene Janković objavio je ovo pismo koje su roditelji dobili na Facebooku.

Početak nove školske godine znači i lov na odlične ocjene. Nema djeteta koje ne želi dobiti najbolju ocjenu, no katkada roditelji stvaraju pritisak na svoju djecu.

Učenicima petog razreda profesorica Milena Janković iz Osnovne škole Jagodnjak u Jagodnjaku roditeljima svojih učenika podijelila je legendarno pismo. Autor ovog pisma je jedan singapurski ravnatelj koji ga je uputio prije sezone testiranja roditelja.  Načelnik općine Anđelko Balaban, čija je kćerka Iva jedna od učenica u razredu Milene Janković objavio je ovo pismo koje su roditelji dobili na Facebooku.

“Dragi roditelji,

približava se vrijeme ispita. Znam da ste zabrinuti i želite da vaše dijete bude uspješno.

Volio bih, međutim, kada biste razmislili o tome da među djecom koja pristupaju ispitima ima budućih umjetnika kojima matematika možda neće biti bitna u životu.

Ima i budućih poduzetnika, kojima za uspjeh u poslu zaista nije bitna ni povijest, ni književnost.

Ima i budućih glazbenika kojima stvarno nikada neće trebati kemija.

Ako vaše dijete dobije odlične ocjene na kontrolnom, radujte se, to je sjajno. Međutim, ako ocjene ne budu dobre, molim vas, nemojte zbog njih potkopati samopouzdanje svom djetetu, nemojte samljeti njegovo dostojanstvo. Recite mu da je sve u redu, da ima pravo dobiti lošu ocjenu. Da je riječ samo o jednom ispitu, a da ga u životu čekaju puno važnije stvari u kojima će se dokazivati.

Recite mu, bez obzira koju ocjenu je dobilo, da ga volite i da ga ne osuđujete.

Molim vas, recite tako svojoj djeci i pratite kako će osvojiti svijet. ne dopustite da im jedan ispit ili jedna loša ocjena oduzmu snove i zanose. Recite im, na kraju, da ne moraju biti liječnici ili inženjeri da bi bili sretni.

Srdačno,

Vaš direktor”.

Autor: A.P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.