Facebook

HRVATSKI SUPERJUNAK HRVATKO ZAINTRIGIRAO SUSJEDE: Stigao Srboljub!

Autor: A.P.

Saša Ristić Krieger, srpski grafički dizajner i konceptualni umjetnik vidio je reklamu za Hrvatka i odlučio "kako je vrijeme da napravimo regionalni Marvel".

 

Superjunak Hrvatko prije nekoliko mjeseci osvanuo je na jumbo plakatima u Zagrebu i drugim hrvatskim gradovima. A sada je stigao i odgovor iz Srbije, naime, pojavio se srpski superjunak – Srboljub.

Saša Ristić Krieger, srpski grafički dizajner i konceptualni umjetnik vidio je reklamu za Hrvatka i odlučio “kako je vrijeme da napravimo regionalni Marvel”.

Naime, kako je brzo odgovor stigao, tako je brzo i osmišljen Srboljub koji je snažan i ćelav, a ima dugu bradu. Još uvijek je u fazi koncipiranja i dorađivanja, a na Facebooku korisnici predlažu i neka druga imena za prvog srpskog superheroja. “SrboCop, Srb x, Srboljub, Srbobran, Srbislav…” samo su neka od njih.

“Čim sam vidio superheroja Hrvatka, moja je dužnost bila da odgovorim na tu agresivnu politiku Zagreba, i regrutiram Srboljuba, jer tko bi ovaj napaćeni narod mogao obraniti od nadolazeće prijetnje. Želio sam poručiti da se ovaj narod ima čime braniti štiteći time svoj suverenitet, živote i imovinu svih njenih građana. Šalu na stranu, mada ovaj gore spomenuti citat bi bio strava kad bi bio izgovoren iz dobro poznatih usta u udarnom terminu vijesti. Ideja je nikla, kao što rekoh, pošto sam vidio reklamu za hrvatsku banku, začinjen s trenutno zategnutom situacijom između dvije zemlje (kao da je nekad bila labava). Smatrao sam da bi bilo dosadno da postoji Hrvatko, a da ne postoji Srboljub”, napisao je Saša na Facebooku pored objave.

Autor: A.P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.