FOTO: Egzotična poslastica za prvu večer festivala trbušnog plesa

Autor: P.R.

Plesnu disciplinu koja svoje korijene vuče iz tradicionalnog orijantalnog plesa Splićani i drugi posjetitelji imju priliku vidjeti u izvedbi 90 sudionika iz raznih krajeva Europe i svijeta u četiri dana festivala.

U sklopu svečanosti ‘Cili svit u Splitu’ u utorak je na Peristilu održana prva večer ‘Split Tribal Fest 2010’ međunarodnog festivala trbušnog plesa.

Plesnu disciplinu koja svoje korijene vuče iz tradicionalnog orijantalnog plesa a danas vješto kombinira elemente hip-hopa, baleta, borilačkih vještina i suvremenog plesa Splićani i drugi posjetitelji imaju priliku vidjeti u izvedbi 90 sudionika iz raznih krajeva Europe i svijeta u četiri dana festivala.

Tijekom te egzotično-moderne poslastice održavat će se i plesne radionice koje će voditi svjetski poznate plesne učiteljice, a koje su namijenjene svim zainteresiranima.

Osim specijalnih gošći na pozornici će zaplesati i razne plesačice i plesači iz Rusije, Italije, Slovenije, Mađarske, BiH, Češke, Njemačke, Velike Britanije. Hrvatski doprinos očitovat će se u izvedbama Mantra Fusion Banda odnosno world music benda iz Splita čiji je jedinstveni izraz spoj etno, orijentalne i joga glazbe u kombinaciji s modernim zvukom i aranžmanima.

Autor:P.R.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.