screenshot

(FOTO) Bojenje jaja kakvo će žene obožavati: Treba vam samo lak za nokte i malo vode!

Autor: T. P.

Ovakvim načinom bojenja dobiva se mramorni izgled pisanica, a koje ćete boje koristiti ovisi samo o vašoj kreativnosti!

Ako se želite odmaknuti od tradicionalnih tehnika bojenja jaja gotovim bojama ili pak onim prirodnim od iskuhavanja lukovice i sl., postoji višestruki izbor onoga što možete učiniti. Gotovo svaka žena u kući ima koju bočicu laka za nokte, a upravo su te boje one koje možete iskoristiti za ukrašavanje pisanica.

Sve što vam treba jest plastična posudica (ili čaša) u koju trebate uliti vode (do pola) te nekoliko kapi laka za nokte (različitih boja, po izboru) i čačkalica kojom ćete lak za nokte koji nakapate u vodu malo promiješati. Ovom metodom možete bojiti kuhana jaja, ali i ona plastična. Također, riječ je o metodi koju možete nastaviti koristiti i nakon uskrsnih blagdana te njome dati novo ruho kakvoj teglici za cvijeće, šalicama ili jednostavno – vlastitim noktima. Metoda je jednaka, kao i sastojci, a ono što želite obojiti pustite mašti na volju. Poigravajte se i s bojama, a ovdje donosimo prikaz postupka i nekoliko šarenih primjera. Uživajte!

postupak

U ovakvoj vrsti ukrašavanja pisanica mogu sudjelovati i oni najmlađi:




Autor:T. P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.