Pixabay

Facebook premašio dvije milijarde korisnika

Autor: Hina

Facebook je svoju prvu milijardu aktivnih korisnika mjesečno premašio u listopadu 2012.

Dok Facebook upravo premašuje granicu od dvije milijarde korisnika, njegov vlasnik Mark Zuckerberg želi dati društvenoj mreži imidž “zajednice” te tako odstraniti polemike koje se redovito pojavljuju oko internetskog diva.

“Od jutros zajednica Facebook sastoji se službeno od dvije milijarde osoba!”, kazao je Mark Zuckerberg, suosnivač tvrtke, na vlastitoj stranici.

Facebook je svoju prvu milijardu aktivnih korisnika mjesečno premašio u listopadu 2012.

Nastao 2004., Facebook je postao internetski div i njegov rast ne slabi, posebice zahvaljujući reklamama koje predstavljaju glavninu njegovih prihoda. Njegov čisti profit popeo se za više od 75 posto na tri milijarde dolara u prvom tromjesečju, na promet od osam milijardi, u porastu za 49 posto.

Tvrtka je otkupila i druge tehnološke tvrtke – Instagram, WhatsApp, Oculus – te kreće u virtualnu stvarnost i umjetnu inteligenciju.

Autor:Hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.