Jurica Galoic/PIXSELL

Bebek otkrio ‘klicu razdora’ zbog koje je napustio Bijelo dugme!

Autor: dnevno.hr

Pjesma "Kosovska" bila je ta koja je presudila Bebekovu napuštanju popularnog benda

U velikom intervju za Nedeljnik, popularni pjevač Željko Bebek progovorio je o razlozima zbog kojih je napustio Bijelo dugme.

“Promjena se dogodila u onom trenutku kada je Goran Bregović napisao pjesmu na albanskom. To je bio prekrasan tekst kojeg su napisali prvaci albanskog kazališta u Skoplju i to je bio revolucionaran potez , ali to nisam bio ja. Tada sam Goranu rekao: Ovo ti je sada prošlo i više neće”, izjavio je Bebek.

Pjesma “Kosovska” bila je ta koja je presudila Bebekovu napuštanju popularnog benda, a na pitanje je li mu smetao politički kontekst ove pjesme, odgovorio je:

“Kakvu ja poruku nosim u tadašnjoj Jugoslaviji njenim narodima i narodima i narodnostima? Ja koji sam želio unijeti moderan kulturni duh, odjednom  ulazim u dnevnopolitička pitanja. To je na neki način bila klica razdora i nakon toga smo se razišli.”

Dodaje da je shvatio da se nakon toga u bendu stvari počinju mijenjati te da je politika počela ulaziti u pjesme. U tome, kaže, nije želio sudjelovati.

“Nije moje da ulazim u neki drugi teatar gdje trebam igrati novu ulogu za koju nisam spreman”, zaključio je Bebek za Nedeljnik.




Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.