Goran Kovacic/PIXSELL

Američki magazin Hrvatsku proglasio najboljom destinacijom 2016.!

Autor: dnevno.hr

Izboru Hrvatske pogodovalo je i snimanje serije 'Igre prijestolja' u Dubrovniku, ističu u magazinu, no dodaju da je Hrvatska puno više od "filmskog seta".

Poznati američki turistički magazin Travel and Leisure (T+L) u ponedjeljak je Hrvatsku proglasio “svjetskom destinacijom godine” na temelju najvećeg broja online glasova čitatelja.

Prema čitateljima, Hrvatska je tijekom glasanja koje se odvijalo krajem listopada i početkom studenoga, osvojila 28 posto ukupnih glasova, a iza Lijepe Naše ostao je Portugal s 24 posto glasova, dok je treće mjesto zauzeo Pittsburgh.

Iako drugi po glasovima čitatelja, prema izboru uredništva magazina Travel and Leisure (T+L) destinacija godine je – Portugal.

Uz spomenute tri destinacije, u nominaciji magazina za destinacije godine 2016. bile su i Havaji, Pariz, Novi Zeland, Island, Rio de Janeiro i drugi, a lanjski pobjednik u glasovanju čitatelja bila je Kuba.

T+L Hrvatsku je nazvao ‘draguljem u kruni Mediterana’ koji je ove godine bio jedno od najintrigantnijih mjesta za posjetiti. Posebno su istaknuli ljepote Splita i Dubrovnika, čija je fotografija cijelo vrijeme tijekom glasanja bila i istaknuta na portalu predstavljajući Hrvatsku.

Izboru Hrvatske pogodovalo je i snimanje serije ‘Igre prijestolja’ u Dubrovniku, ističu u magazinu, no dodaju da je Hrvatska puno više od “filmskog seta”.

Hrvatsku su opisali i kao urbanu zemlju s bogatom poviješću, osobito Zagreba, Šibenika, Hvara, Mljeta, Korčule… Nisu zaboravili ni nacionalne parkove, ali ni Istru sa sjajnom ponudom agroturizama, dalmatinsku obalu, i općenito hrvatsku gastronomiju.




Ovo priznanje Hrvatskoj je veliki plus, osobito uz činjenicu da mjesečnik T+L je mjesečnik ima oko 5 milijuna čitatelja.

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.