Sakrij oglas
 Veličina slova MARŠALOVI OTOCI

Malena otočna država u Tihom oceanu legalizirala kokain

  • Autor: K.K.
  • Datum: četvrtak, 24. ožujka 2011. u 14:59
Prvo je bila atomska bomba, a sada neodgovorna emisija plinova koja uzrokuje potapljanje naših otoka. Umorni smo od silovanja i stalnog nasilja nad nama. Kao vrhovni vladar nacije proglašavam da ova zemlja može legalizirati bilo koju supstancu koju želi, predsjednik Jurelang Zedkaia.

Novo izabrani predsjednik Republike Maršalovih otoka objavio je da ova mala otočna država legalizira uporabu kokaina, piše CBS.

Predsjednik Jurelang Zedkaia također je dodao kako Maršalovi otoci uvode program ulaska u njihovu zemlju bez potrebne vize za sve strane državljane bilo koje nacionalnosti.

Maršalovi otoci su arhipelag od 29 atola i 5 izoliranih otoka udaljenih oko 4 tisuće kilometara od Hawaiija. Najvažniji atoli i otoci formiraju dvije skupine: lanac Ratak i lanac Ralik (u prijevodu lanci 'svitanja' i 'zalaska sunca'). Dvije trećine od ukupno 70 tisuća stanovništva živi na atolu Majuro (glavni grad) i Ebeye. Maršalovi Otoci polažu pravo i na otok Wake, kojim upravlja SAD pod imenom Enen-kio.

Niski i prekrasni atoli u posljednje vrijeme sve su podložniji klimatskim promjenama i podizanjem morske površine da sve više stručnjaka smatra kako bi otoci mogli biti u potpunosti potopljeni do 2040. godine.

- Nećemo ići putem Kiribata, nećemo napustiti naše domove i brati voće za one koji su ovakvo stanje uzrokovali, izjavio je Zedkaia referirajući na potez slične otočne države koja je pod sličnim prijetnjama migrirala svoje stanovništvo u Australiju i Novi Zeland.

U emocionalnom govoru pred kamerama, vođa 'maršalovaca' poručio je kako svi skupa moraju biti ponosni na svoju tisućljetnu povijest.

- A onda su došli zapadnjaci. Prvo je bila atomska bomba, a sada neodgovorna emisija plinova koja uzrokuje potapljanje naših otoka. Umorni smo od silovanja i stalnog nasilja nad nama. Kao vrhovni vladar nacije proglašavam da ova zemlja može legalizirati bilo koju supstancu koju želi, završio je Zedkaia.

Maršalove otoke su SAD za vrijeme drugog svjetskog rata okupirale i između 1946. i 1958. godine na njima vršile brojne nuklearne pokuse uključujući i najveći takav ikad pod nazivom 'Castle Bravo'.

Legaliziranje kokaina trebalo bi pomoći ovoj maloj državi da novcem od prodaje i turizma gradi obrambene zidove od porasta mora.

Sve prisutne medije za kraj je zanimalo od kuda će sav taj kokain dolaziti, a predsjednik je to odbio službeno komentirati. Nekolicina novinara pak tvrdi da je Zedkaia kasnije rekao da je u pitanju prava stvar, neobrađena i skroz čista.


  • Autor: K.K.
  • Photo: wikipedia
  • Datum: četvrtak, 24. ožujka 2011. u 14:59
 

      
Zadnje vijesti
Lifestyle Urnebesan potez! Što se dogodi kad razljutite Kineza i ne date mu plaću?

Radnik Xiang smatrao je da mu poslodavac Bing duguje oko tri tisuće juana (2,5 tisuća kuna) no ovaj dug nije priznavao.

Lifestyle Koliko vi vukova vidite na slici? Neki su ih pronašli čak 13

Riješite zagonetku i provjerite svoje sposobnosti opažanja. Pogledajte pažljivo i pokušajte pronaći što više vukova skrivenih na ovoj slici. Neki su uspjeli pronaći čak 13, a vi?

Lifestyle Otkrijte zašto se za oči kaže da su ogledalo duše? Što otkrivaju o vama?

Zelene, smeđe ili plave? Jeste li komunikativni, sramežljivi ili pak osebujni... Sve to vidi vam se u očima.

Lifestyle VIDEO: Nevjerojatan trik samo s vodom i strelicama, pokušajte i vi!

Ovo je jednostavan, ali i nevjerojatan trik. Sastoji se samo od čaše, vode i dvije strelice. Što se dogodi sa strelicama kad čašu napunite vodom? Pogledajte ovaj videouradak, pa i vi pokušajte!

Izdvojeno
Najčitanije