www.flickr.com
www.flickr.com

100 posto smo sigurni kako ćete NAKON OVOGA ODMAH izbaciti kroksice iz svog doma!

Autor: dnevno.hr

Liječnica Megan Leahy objasnila je: ''Prsti imaju tendaciju stistkati se kada je peta nestabilna što može dovesti do upale tetiva, deformiranja prstiju, problema s rastom noktiju, a pogoduje i nastanku kurjih očiju i žuljeva. Crocsice nisu pogodne za cjelodnevno nošenje'', piše Country Living.

Planetarno poznate natikače popularne ‘kroksice’, pale su na ispitu sigurnosti.Stručnjaci upozoravaju da od stalnog nošenja kroksica mogu nastati ozbiljni zdravstveni problemi na stopalima. Kako su objasnili nedostaje otpornosti na peti, a relativno je dobra potpora tabana.

Liječnica Megan Leahy objasnila je: ”Prsti imaju tendaciju stistkati se kada je peta nestabilna što može dovesti do upale tetiva, deformiranja prstiju, problema s rastom noktiju, a pogoduje i nastanku kurjih očiju i žuljeva. Crocsice nisu pogodne za cjelodnevno nošenje”, piše Country Living.

Njemačka javna televizija WDR prije više od godinu dana dala je analizirati 11 pari kopija kroksica od različitih proizvođača. Opasne tvari  pronađene su u  svim plastičnim “kroksicama”, neovisno o cijeni i klasi proizvoda. Ako ipak želite nositi kroksice, trebali biste, prema WDR-u, za zaštitu barem odjenuti čarape.

Od deset testiranih kroksica njih čak šest sadržava ove spojeve u daleko višim razinama nego što je preporučeno. Originalne kroksice nemaju štetne tvari, no u njima je ustanovljena prisutnost dva otapala koja mogu izazvati iritaciju kože i alergije.

Autor: dnevno.hr

ZADNJE VIJESTI