FOTO: Komemoracija u Gavelli u povodu smrti Predraga Vušovića

Autor: hina

Biranim riječima, uz filmske i kazališne isječke, od prijatelja i kolege oprostili su se i Krešimir Dolenčić, Doris Šarić Kukuljica, Vlasta Knezović, Matko Sršen i drugi.

U povodu smrti glumca Predraga Vušovića, danas je u punom kazališta Gavella održana komemoracija na kojoj su se od Vušovića oprostili članovi obitelji, glumci, redatelji i drugi prijatelji.

– Glumiti je za Predraga Vušovića značilo živjeti, kazao je ravnatelj Gavelle Darko Stazić istaknuvši kako je njegova gluma svaku ulogu učinila živom i stvarnom. Dunda Maroja ili Pometa drugačijima se nije moglo ni zamisliti, istaknuo je Stazić dodajući da se Pređo strasno i bez ostatka prepuštao životu, izazovu glume i umjetnosti.

Predsjednik Hrvatskog društva dramskih umjetnika Goran Grgić podsjetio je na respektabilni broj uloga u filmu i tv produkcijama, istaknuvši kako bi i samo uloga u Brešanovu Maršalu bila dovoljna da pokaže svu raskoš bezgraničnog talenta. – Pređo je živio za kazalište, nosio je odgovornost za svaku izgovorenu riječ, bio je ozbiljan glumac, čvrstog stava, kazao je Grgić.

Glumica Anja Šovagović istaknula je njegov neiscrpan talent, ocjenivši kako je bio “bomba, vatromet talenta”, glumac od kojega se uvijek očekivao vrhunac. – Bio je glumac koji se nije mučio, trudio i prenemagao, bio je suština talenta, rekla je Šovagović dodajući da je bio i glumac od kojega se moralo učiti, sa savršenim smislom za jezik, iznimnom memorijom i snažnom interpretacijom.

Od Pređe se oprostio i redatelj Vinko Brešan, istaknuvši da je njegov filmski život odredio Vušović koji je glumio u Maršalu i Kako je počeo rat na mom otoku. Publika će moje filmove pamtiti po Pređi, kazao je Brešan dodajući da je Pređina zadnja filmska uloga u filmu Daniela Kušana Koko i duhovi.

Biranim riječima, uz filmske i kazališne isječke, od prijatelja i kolege oprostili su se i Krešimir Dolenčić, Doris Šarić Kukuljica, Vlasta Knezović, Matko Sršen i drugi.

Predrag Vušović umro je 17. veljače u Zagrebu, u 51. godini, od posljedica moždanog udara.




Autor:hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.