Recept star više od 100 godina: Pripremite savršenu pincu za Uskrs
Začinite dan nakon Valentinova čokoladnim kolačićima s čilijem
Poslastica za nepce, a recept u kojem se uživa od davnina
Sastojci
250 g čokolade za kuhanje
160 ml slatkog vrhnja
1 žličica chilija
40 g maslaca
Za ukrašavanje:
250 g čokolade za kuhanje
Priprema
Čokoladu za kuhanje natrgajte na manje komadiće, a vrhnje zakipite i maknite s vatre. Umiješajte pripremljenu čokoladu, čili, maslac i miješajte dok se čokolada i maslac ne otope u jednoličnu smjesu.
Smjesu izlijte u uljem namazan kalup veličine 14×18 cm i stavite pokrivenu u hladnjak preko noći. Nakon toga kalupom ili nožem izrežite oblike po želji i stavite ih na rešetku.
Čokoladu za kuhanje otopite i prelijte po narezanim kolačićima.
ZADNJE VIJESTI
Bogata salata s pečenom tikvicom: Savršena kombinacija svježine i hrskavosti
Tiktokerica otkrila zašto nam konobari daju kušati vino, nije ono što mnogi misle
Pohani sir s marmeladom od brusnice: Spoj okusa koji oduševljava