Pixabay

Za domaću mozzarellu nedostaje vam samo jedan sastojak

Autor: dnevno.hr

Domaće je domaće.

Mozzarella je sir koji mnogi vole, ali nerijetko u supermarketima njegova cijena zna biti pretjerana. No, ovaj ukusan sir sa samo tri sastojka, od kojih većinom čak dva posjedujete u kućanstvima, možete pripremiti vrlo brzo i vrlo jednostavno.

Potrebno vam je:

– kilogram mladog sira

– soli po ukusu

– tri litre vrele vode

Mladi sir izrežite na kockice i stavite u veću posudu u koju je potrebno naliti vodu te kuhačom lagano s vrha pritiskati. Nakon pet minuta voda se izlije pa se prelijeva druga litra te jednako tako lagano pritišće, a ako se počne sjedinjavati, vodu valja opet prosuti i dodati posljednju litru te razvlačiti sir i miješati ga da bude gladak. Kada se smjesa umijesi, napravite kuglice tako što ćete komad otrgnuti i progurati kroz spojeni palac i kažiprst, napravljene kuglice potopite u mlaku i po ukusu zasoljenu vodu.




Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.