Popečci s mladim lukom: Zdrava namirnica podiže svako jelo
Vrijeme je za adventsku deliciju! Napravite vlastiti kuhani rum-punč!
Zašto trošiti novac na čašicu pića, kada ga kod kuće možete napraviti i uživati u okusu s najmilijima
Sastojci (4 osobe)
400 ml crnog ili voćnog čaja
500 ml crnog vina (merlot, shiraz, što više volite)
2 naranče
1/2 limuna
1 cimet
3 klinčića
1 zvjezdasti anis
80 g šećera
50 ml ruma
Priprema
Skuhati čaj, a nakon toga jednu naranču prepoloviti i iz nje izrezati četiri tanka koluta naranče koje treba prerezati na pola. Ostatak te naranče, drugu naranču i pola limuna iscijediti. U posudi pomiješati skuhani čaj, vino, iscjeđeni limunov i narančin sok, narezane kolute naranče, klinčiće, zvjezdasti anis i koru cimeta koju prethodno slomimo na dva dijela te stavimo kuhati, ali je potrebno paziti da ne zavrije.
Kad je dovoljno ugrijano, skloniti s vatre. U žlicu stavimo šećer, natopimo ga rumom i zapalimo. Dok gori lagano potrebno ga je ulijevati u punč. Nakon toga sve dobro promiješati, ostaviti poklopljeno koju minutu prije posluživanja. U svaku šalicu staviti dvije polovice koluta naranče, preliti vrućim punčem i poslužiti.
izvor
ZADNJE VIJESTI
Recept star više od 100 godina: Pripremite savršenu pincu za Uskrs
Bogata salata s pečenom tikvicom: Savršena kombinacija svježine i hrskavosti
Tiktokerica otkrila zašto nam konobari daju kušati vino, nije ono što mnogi misle