dnevno.hr

(VIDEO) Savršeno ukusne okruglice od pire krumpira sa šunkom i sirom!

Autor: dnevno.hr

Ovo jelo razveselit će i mlađe i starije članove vašeg kućanstva!

Novih ideja za pripremu krumpira nikad dosta! Jedna od njih je svakako i ova, a temelji se na uobičajenoj pripremi pire krumpira, ali uz nekoliko dodataka koji potpuno mijenjaju “priču”. Sve što trebate učiniti jest pire krumpiru dodati salamu i malo sira te po želji usitnjenog vlasca. Začinima se možete poigravati prema ukusu, no donosimo i recept koji zasigurno uspijeva:

Sastojci:

tri šalice pire krumpira

šalica salame izrezane ne kockice

2 jušne žlice usitnjenog vlasca

1 čajna žličica soli

sir narezan na kockice 1*1 cm




šalica brašna

3 jaja

krušne mrvice




ulje ili mas

Priprema:

Pire krumpir začinite te mu dodajte salamu i vlasac pa sve dobro izmiješajte. Ako je krumpir premekan, dodajte brašna kako bi smjesa bila čvršća. Od krumpira radite loptice tako da u svaku stavite jednu kockicu sira. Oblikujte loptice, uvaljajte ih u brašno pa u jaja te u krušne mrvice i pržite kratko u dubokom ulju ili masti. Cijeli postupak možete pogledati i u ovom kratkom videoprilogu:

Loptice poslužite uz povrće ili meso i uživajte!

18741905_10208765563923627_1378704208_n

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.