screenshot/YouTube

(VIDEO) Oduševite svoju ljubav jednostavnom tortom!

Autor: dnevno.hr

Tražite li savršenu slasticu za Valentinovo, na pravom ste putu! Coolinarika donosi zanimljivu srcoliku tortu koju vrlo jednostavno možete pripremiti sami. Donosimo detalje:

Sastojci

2× biskvit:
3 jaja
70 g šećera
1 Limun šećer
70 g Glatkog brašna
1 žličica Praška za pecivo
60 g mljevenih oguljenih badema
40 g maslaca
60 ml mlijeka

Za kremu:
1 Krema za kolače vanilija
400 ml mlijeka
120 g šarenih draže bombona

Za fondant:
1 Bijeli fondant
4 žlice vruće vode (40 ml)
1 žlica crvene prehrambene boje

Priprema

Za biskvit bjelanjke odvojite od žumanjaka i istucite u snijeg. Žumanjke i šećer pjenasto izmiješajte, dodajte limun šećer i otopljeni maslac.

Zatim dodajte mlijeko, brašno pomiješano s praškom za pecivo i bademima. Na kraju lagano umiješajte snijeg od bjelanjaka.

Smjesu izlijte u kalup za torte u obliku srca ( Ø 22 cm) koji ste namazali maslacem i pobrašnili. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C oko 30 minuta. Na isti način ispecite još jedan biskvit.




Kad se biskviti ohlade, svaki prerežite po pola da dobijete 4 biskvita. Sredinu od 2 biskvita izdubite pomoću kalupa (Ø 8 cm), a dva ostavite neizdubljena. Biskvit za podlogu obilježite kalupom da znate do kuda mazati kremu.

U hladno mlijeko dodajte slatko vrhnje, sadržaj vrećice kreme i miješajte električnom miješalicom srednjom brzinom da dobijete kremu. Odmah njome premažite biskvit do označenog dijela. Prekrijte izrezanim biskvitom te ponovite i s drugim izdubljenim.

U sredinu torte stavite bombone i završite s kremom i zadnjim biskvitom. Ostavite je u hladnjaku 1-2 sata da krema dobije čvrstu strukturu.




Sadržaj vrećice bijelog fondanta uspite u posudu i pomiješajte s 40 ml (4 velike žlice) vruće vode. Mijesite dok ne dobijete kompaktnu fondant masu koja se ne lijepi za ruke i posudu.

Oblikovani fondant premjestite na radnu površinu koju ste prethodno posuli šećerom u prahu i nastavite ga mijesiti kao tijesto dok ne postane elastično i ne lijepi se. Dobiveni fondat obojite prehrambenom bojom u ružičastu boju.

Ohlađeni fondant razvaljajte valjkom za tijesto (2 mm) na površini posutoj šećerom u prahu.

Zatim pomoću valjka prenesite fondant i položite ga na tortu tako da prekrije gornji dio i bočne stranice torte. Kad ste zagladili cijelu površinu torte, odrežite višak fondanta oštrim nožem i zagladite rubove.

Izvor: coolinarika

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.